Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Kanun ve Mevzuatlar

Kanun ve Mevzuatlar Kanunlar, Yönetmelikler, Tüzükler, Genelgeler, Tebliğler Dergisi

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 18-02-2008, 01:22   #1
hat64
Çalışkan Üye
 
hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2007
Mesajlar: 3.631
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road
Standart

Reklam Alanı
width=540 >





=BASLIK>OKUL SPOR KULÜPLERİ YÖNETMELİĞİ <SUP>(1)</SUP>



=paraf>
width=327


=YAYIN width=149>Resmî Gazete
=YAYIN width=168>1.4.1991/20832

=YAYIN>Tebliğler Dergisi
=YAYIN>13.5.1991/2336
=YAYINORTA>
=YAYINORTA>



Ek ve Değişiklikler:
1) 2.5.1977/22977 RG ( HAZİRAN 1997/2477 TD)
2) 13.1.2005/25699 RG ( ŞUBAT 2005/2569 TD)








BİRİNCİ BÖLÜM
Genel Hükümler
Amaç
Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, okul spor kulüpleri ve lig heyetlerinin işleyişi ile ilgili esas ve usulleri düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2- Bu Yönetmelik Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumları kapsar.
Dayanak
Madde 3-(Değişik: 2.5.1997/22977 RG) Bu yönetmelik 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'a dayanılarak hazırlanmıştır.
<H4 =paraf>Tanımlar
Madde 4- Bu Yönetmelikte geçen;
Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,
Daire Başkanlığı: Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığını,
Sporcu: Okul içinde ve okul dışında yapılan sportif faaliyetlere katılan öğrenciyi,
Kategori: Öğrencilerin öğretim kademeleri ve yaş gruplarına göre yapılan sınıflandırılmayı,
Branş Kaptanı: Okuldaki spor branşlarını temsilen, sınıflardan seçilen başkanı,
Genel Kaptan: Okul branş kaptanlarından gösterilecek adaylar arasından seçilen kaptanı,
Uluslar Arası Okul Sporları Federasyonu (ISF): Yurt içinde ve yurt dışında uluslararası spor yarışmalarını organize eden kuruluşu,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM

Okul Spor Kulüplerinin Kuruluş ve Organları
Okul Spor kulüplerinin Kuruluşu
Madde 5-İlk ve orta öğretim kurumlarında, okul içi ve okullar arası beden eğitimi ve spor faaliyetlerini yürütmek üzere, Eğitici Kollar Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde bir spor kulübü[/b] kurulur. Bir kolun spor kulübü[/b], o okulun adı ile anılır.
Madde 6-Spor kulübünün forması, okulun seçtiği ve kabul ettiği renkleri taşır. Aynı il, ilçe ve belde içindeki spor kulüpleri farklı renkleri seçerler. Bu konuda çıkabilecek anlaşmazlıklar; Millî Eğitim Müdürlüklerince, kuruluş tarihi eski olan okullara öncelik ve seçim hakkı tanınarak çözümlenir.
Madde 7-Spor kulüplerinin organları şunlardır:
a) Genel Kurul,
b) Yönetim Kurulu,
Genel Kurul
Madde 8-Genel kurul, aşağıdaki üyelerden oluşur:
a) Okul Müdürü,
b) Beden eğitimi derslerini yürüten öğretmenler,
c) Sınıflardan seçilen birer spor kulübü temsilcisi.
Madde 9-Genel Kurul, okul müdürünün çağrısı üzerine; okulların yeni öğretim yılına başladığı tarihi takip eden 15 gün içinde, diğeri ikinci yarı yılın ilk haftası içinde olmak üzere yılda iki kez toplanır. Okul müdürünün bulunmadığı hallerde, Kurul'a müdürün görevlendireceği bir yetkili başkanlık eder. Kurul, ayrıca üyeleri arasından iki yazman seçer.
Madde 10-Genel Kurulun görevleri şunlardır:
a) Bir önceki öğretim yılına ait faaliyet raporunu inceler ve değerlendirir.
b) Spor kulübü yeni yönetim kurulu üyelerini seçer.
c) Yeni öğretim yılında yapılacak faaliyetler için dilek ve tekliflerde bulunur.
d) Spor kulübünün faaliyetlerini çeşitlendirmek ve amaçlarını gerçekleştirmek için okulun her türlü imkanlarının kullanılmasına yardımcı olur.
Yönetim Kurulu
Madde 11-Yönetim Kurulu; okulun öğretmenler kurulunca; beden eğitimi öğretmenlerinden, yoksa diğer öğretmenler arasından seçilen 3 öğretmen ile spor kulübü genel kurulunca gösterilecek adaylar arasından seçilen 8 öğrenciden teşekkül eder.
Öğretmenler kurulu; yönetim kuruluna seçilen 3 öğretmenden birini yönetim kurulu başkanı olarak belirler.
Yönetim kurulu; ilk toplantısında genel sekreter, sayman ve malzeme koruyucularını seçer.
Yönetim Kurulu Üyelerinin Görevleri
Madde 12-Yönetim Kurulu üyelerinin görevleri şunlardır:
a)(Değişik: 2.5.1997/22977 RG) Başkan, yönetim kurulu toplantılarına başkanlık eder, spor kulübünün yıllık çalışma programlarını hazırlatır, program ve alınan kararları okul müdürüne onaylattıktan sonra uygular.
1) Başkan, yönetim kurulundaki öğretmenlerden birinin başkan yardımcısı olarak görevlendirir.
2) Spor kulübünün çalışmalarında yönetim kuruluna rehberlikte bulunur.
3) Okul spor kulüpleri toplantılarında ve gerektiğinde okulun spor kulübünü temsil eder.
4) Spor kulübünün çalışmalarında, okulun beden eğitimi öğretmenlerinin görevlerini belirler.
b) Genel Sekreter;
1) Yazışmaları yürütür, defterleri tutar ve gerekli belgeleri toplar.
2) Yönetim kurulu toplantılarının gündemini hazırlar.
3) İstatistikî bilgi formlarının doldurulmasına yarayacak bilgileri derler, dosyalar ve zamanında ilgili yerlere gönderilmelerini sağlar.
4) Spor kulübü faaliyetlerine katılacak öğrencilerin lisansları ile ilgili işlemleri başkan ve başkan yardımcısının gözetim ve denetimi altında izler, bunları bir dosyada saklar.
c) Sayman, spor kulübünün bütçe taslağını hazırlayıp yönetim kuruluna getirir, banka işlemlerini izler, yapılması gereken harcamalar için memur aylıklarına uygulanan maaş kat sayısı x1000.TL. kadar parayı kasada bulundurabilir.
d) Malzeme koruyucuları; spor kulübüne ait malzemeleri, demirbaş ve dağıtım defterlerine kaydeder, malzemeleri, çalışmalar ve yarışmalar için, ilgililere teslim eder ve teslim alır.

Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun Toplanması ve Görevleri
Madde 13- Yönetim Kurulu, ayda bir toplanır. İlk toplantısını okulun açıldığı ilk üç hafta içinde yapar. Ayrıca, başkanın çağrısı üzerine de olağanüstü toplanabilir.
Madde 14- Yönetim Kurulu'nun Görevleri Şunlardır
a) Sınıflar arası yarışmaları programa bağlar ve uygulanmasını sağlar.
b) Her yıl, yıllık faaliyet programları ile millî eğitim müdürlüğünce (lig heyetince) gönderilen program ve emirlere göre okul çalışma programlarını yapar, okullararası yarışmalarda okulun katılacağı spor branşı ve kategorileri tespit eder, okul müdürünün onayına sunar ve ilgililere duyurur.
c) Onaylanan yıllık çalışma programlarının bir örneğini okulun öğretime başladığı tarihi takip eden bir ay içinde Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesini sağlar.
d) Okullar arası spor faaliyetlerinin istenilen biçimde düzenlenmesine katkıda bulunur.
e) Halk oyunları, eğlenceli oyunlar, müzikli ve müziksiz jimnastik ve spor gösterileri ile gelir getirici diğer faaliyetleri düzenler, yapılacak harcamalar için karar verir.
f) Özel spor yarışmaları, inceleme gezileri ve spor gelişim kampları düzenler.
g) Spor disiplinine uymayan öğrenciler hakkında gerekli önlemleri alır ve ilgili kurullara iletir.
h) Öğretim yılı sonunda genel kurula sunmak üzere çalışma raporunu hazırlar.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM[/b]
Kategoriler ve Faaliyetleri
Madde 15- Okul Spor kulüpleri, öğrencilerin yaş, cinsiyet ve fiziksel özellikleriyle yeteneklerine uygun faaliyetleri aşağıdaki kategoriler çerçevesinde yürütür.
a) Küçükler Kategorisi,
b) Yıldızlar Kategorisi,
c) Gençler kategorisi,
Bu kategoriler, yaş sınırları dikkate alınarak doğum yıllarına göre her yıl yeniden tespit edilerek ilân edilir. Yaş hesabında doğum yılı esas alınır.
Ancak; ISF ile ulusal federasyonların uygulamaları ve spor branşlarının özellikleri dikkate alınarak gerektiğinde bu kategorilerin yaş sınırlarında değişiklik yapılabilir.
Madde 16- Okul spor kulüplerinde [/b]yürütülecek faaliyetler şunlardır,
a) Küçükler kategorisinde; atletizm, basketbol, cimnastik, hentbol, kayak, masa tenisi, voleybol, yelken (optimist), yüzme,
b) Yıldızlar kategorisinde; atletizm, atıcılık, bisiklet, cimnastik, dağcılık, eskrim, futbol (özel yönergesine göre), güreş, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, tenis, voleybol, yelken, yüzme,
c) Gençler kategorisinde; atletizm, atıcılık, basketbol, binicilik, bisiklet, boks, cimnastik, dağcılık, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, tenis, taekwondo, voleybol, yelken, yüzme ve su topu.
branşlarında yarışmalar yapılır.
Yukarıda yazılı olanlar dışındaki branşlarda spor alıştırmaları, inceleme gezileri ve spor gelişim kampları, eğlenceli oyunlar, halk oyunları, müzikli ve müziksiz jimnastik gösterileri yapılır.
Madde 17- Her öğretim yılı başında illerimizde, bu yönetmelikte belirlenen kategorilere göre yarışma yapılacak spor branşları, o öğretim yılı için geçerli olmak üzere her ilin özelliği ve tesis imkanları göz önüne alınarak Bakanlıkça yayınlanır.
Lig heyetleri, yayınlanan yarışma programında yer almayan spor branşlarında bu Yönetmelikte belirlenen esaslara uygun olarak il düzeyinde yarışma yapılabilir.
Kategoriler Arasında Geçişler
Madde 18- Kategoriler arasında geçişler, aşağıdaki şekilde yapılır.
a) Bir üst kategoriye terfi edebilme yaşları, her yıl doğum yıllarına göre tespit edilerek ilân edilir.
b) Herhangi bir spor branşında yaşının üstündeki bu kategoride yarıştırılan öğrenci, o öğretim yılında aynı branşta veya diğer spor branşlarında asıl yaşının bulunduğu kategoriye dönüş yapamaz.
c) Öğrenci, terfi ettirilerek temsil ettiği okulun resmî bir yarışmasında yer almış ise, il içinde başka bir okula nakil yapması halinde aynı öğretim yılı içerisinde, yeni okulunda da aynı kategoride yarışmak zorundadır. Ancak, il dışı nakillerde bu gibi öğrenciler, yeni okullarında terfi ettirildikleri kategorilerinde yarıştırılabilirler.
Madde 19- Bulunduğu kategorinin son yaş yılındaki öğrenciler, bünye özellikleri de dikkate alınarak bir üst kategoride yarıştırılabilir. Buna, ilgili beden eğitimi öğretmeni ve okul doktoru karar verir. Bir üst kategoride yarıştırılmaları düşünülen öğrencilerin, hangi kategoride yarışacakları, lisanslarının düzenlenmesi sırasında, okul müdürlükleri tarafından ilgililere yazılı olarak bildirilir.
Lisansların düzenlenmesinden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmaz. Öğrenciler; boks, halter, güreş, futbol ve taekwondo branşlarında bir üst kategoride yarıştırılamaz. Ancak, bu branşların özel yarışma yönergeleri varsa, ona göre yarışma düzenlenebilir.
Bir üst kategoriye terfi, bu yönetmelikte belirtilen asıl yaş kategorisindeki spor branşları bakımından geçerlidir.
Öğrenci, başladığı kategorilerde terfi yaşını sonradan doldurmuş olsa bile, o öğretim yılı sonuna kadar yapılacak yarışmalara, ancak başladığı kategoride katılabilir.
Diğer ülkelerle yapılacak yarışmalarda, öğrenci asıl yaş kategorisinden bir üst kategoride yarıştırılabilir. Bu yarışmalardan sonra öğrenci, okul yarışmalarına ancak, eski kategorisinde katılabilir.
Yarışma Çeşitleri
Madde 20- Okul spor kulüplerinin[/b] yarışmaları resmî ve özel olmak üzere ikiye ayrılır.
a) Resmî yarışmalar;
1) Millî eğitim müdürlüklerince (lig heyetlerince) düzenlenen il içi yarışmalar,
2) Eleme, grup, yarı final ve Türkiye birinciliği yarışmaları,
3) ISF'ce düzenlenen yarışmalardır.
b) Özel yarışmalar; hafta sonu, dinlenme ve bayram tatillerinde spor kulüplerinin[/b] çalışmalarını yaymak, canlandırmak, öğrencilerin spor eğitimini geliştirmek, serbest zamanlarını değerlendirmek, okullar arasında tanışma ve kaynaşma sağlamak amacıyla ilgililerin izni alınarak yapılan yarışmalardır.
Yarışmalarla İlgili Diğer Hükümler
Yarışmalarla İlgili Diğer Hükümler
Madde 21- Yarışmalarla ilgili diğer hükümler şunlardır:
a) Okullar arası yarışmalarda; bu Yönetmelik, Okul Spor Kulüpleri Spor Çalışmaları ve Yarışmaları Talimatı, ISF Yönetmeliği, Uluslar Arası Müsabaka Yönetmeliği hükümleri ve oyun kuralları uygulanır.
b) Yarışmalara katılacak öğrencilere; bu Yönetmelik, Okul Spor Kulüpleri[/b] Çalışmaları ve Yarışmaları Talimatı hükümlerine göre lisans çıkartılır.
c) Okulların yurt içinde ve yurt dışında yapacakları ulusal ve uluslar arası resmi spor organizasyonları ve bunlara ilişkin işlemler; Bakanlık ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce plânlanır ve yürütülür.
d) Okulların yabancı ülke okulları ile yurt içinde ve yurt dışında yapacakları özel spor organizasyonları, Bakanlığın izni ile gerçekleştirilir.
e) Bir ildeki okul takımları veya il karmaları, ilgili valiliğin izni ile aynı şartları taşıyan başka il veya kentlerin takımları ile özel yarışmalar yapılabilir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Üyelik ve Spor Kulübü Değiştirme
Madde 22- Üyelik ve spor Kulübü değiştirmeleri aşağıdaki şekilde yapılır.
a) Öğretmen ve öğrenciler, kendi okullarındaki spor kulübünün tabii üyesidirler.
b) Öğrenciler ancak kendi okullarının spor kulübüne girebilir ve yarışmalara kendi okulları adına katılabilirler.
Tatillerde başka yerlerdeki herhangi bir okul spor Kulübünün faaliyetlerine resmî yarışmalarda yer almamak kaydıyla geçici olarak katılabilirler.
c) Her öğrenci; tatil aylarında çeşitli spor branşlarında düzenlenen yaşına uygun kategorilerde bireysel ve takım halindeki yarışmalara, velisinin yazılı iznini almak ve sağlığına zararlı olmamak şartıyla katılabilir.
d) Aynı il içindeki bir okuldan diğer bir okula nakleden öğrenciler; yeni öğretim yılının başladığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde (tatile rastgelişinde onu izleyen ilk iş günü akşamına kadar) yeni kaydoldukları okullarda, kayıt gününden başlamak üzere 30 gün geçtikten sonra yarışmalara katılabilir.
e) (Değişik: 2.5.1997/22977 RG) Birinci kanaat döneminin son iş günü akşamına kadar başka bir ildeki okula kaydolan öğrenciler, yeni kaydoldukları okullarda, okula kayıt gününden başlamak üzere ancak 60 gün geçtikten sonra yarışmalara katılabilirler.
Yabancı uyruklu öğrencilere yurt dışından gelen TC uyruklu öğrencilerin spor yarışmalarında kaydoldukları okulu temsil etmeleri hususu spor yarışmaları yönergesinde belirlenir.
f) Bu maddenin (d) ve (e) fıkralarında belirtilen sürelerden sonra okula kaydolan öğrenciler yarışmalara katılamazlar.
g) Bu Yönetmelikte belirtilen süre içinde bir il'den başka bir il'e nakleden öğrenciler, aynı öğretim yılında tekrar aynı il'e döndüklerinde ancak eski okullarına kaydoldukları tekdirde, okullar arası yarışmalara katılabilirler. Bu durumdaki öğrenciler, (d) fıkrasına uymak zorundadırlar.
h) Bir öğrencinin; herhangi bir sebeple okulla ilişiğinin kesildiği veya kulüplerle profesyonel sözleşme yaptığı takdirde okul spor kulübü[/b] ile işbirliği kesilir.
ı) Beklemeli öğrenciler spor yarışmalarında okullarını temsil edemezler.
i) Lise ve dengi okulu bitirip de orta öğretim kademesinin devamı sayılan astsubay sınıf okulları, teknik liseler ve bunun gibi okullarda yeniden okuma hakkına sahip olan ve okulun devamlı öğrencilerinin haklarından aynen yararlanan öğrenciler, yaşlarına uyan kategorilerde okullarını temsilen yarışmalara katılabilirler.
j) Kız öğrenciler, erkeklerle aynı veya karşı takımda yarıştırılamazlar.
Okul Spor Kulübü Üyelerinin Sağlık Durumları
Madde 23- Öğrencilerin sağlık durumlarının sporla uğraşmaya elverişli olup olmadığı veya hangi spor branşlarında yarışmalarının gerektiği, okul doktoru tarafından, okul doktoru bulunmayan yerlerde, resmî kuruluşlarda görevli bir doktor tarafından tespit edilir. Sağlık kurullarında sağlık kontrolü gerekli görülen öğrenciler hastahanelere gönderilerek tam bir kontrolden geçirilir. Sağlık belgeleri saklanır. Yarışmalar süresince gerekli sağlık önlemleri alınır.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Kulüplerinde[/b] Tutulacak Defter ve Dosyalar
Madde 24- Spor Kulübünde, aşağıda belirtilen defter ve dosyalar ekli örneklerine uygun olarak tutulur.
a) Karar Defteri (Örnek-1),
b) Spor kulübü[/b] demirbaş malzeme defteri (Örnek-2),
c) Yoğaltım malzeme defteri (Örnek-3),
d) Spor kulübü[/b] tahmini bütçe taslağı (Örnek-4),
e) Gelir-Gider defteri (Örnek-5),
f) Karşılaşma sonuçları defteri (Örnek-6),
g) Gelir makbuzu (Örnek-7),
h) Senet ve faturadosyası,
ı) Sağlık raporları dosyası,
i) Bütçe taslağı ve bilânço dosyası.
Okul Spor Kulübünün Bütçesi, Gelir ve Giderleri
Madde 25- Okul spor kulübü[/b]nün yıllık bütçesi bir öğretim yılı için düzenlenir. Spor kulübünün[/b] gelirleri TC Merkez Bankasında, Merkez Bankasının şubesi bulunmayan yerlerde TC Ziraat Bankasında saklanır. Paralar bankadan yönetim kurulu başkanı veya yardımcısı ile saymanın ortak imzaları ile çekilir. Gelir ve giderlere aşağıda gösterilmiştir.
a) Gelirler:
1) Bakanlık tarafından gönderilecek ödeneklerden,
2) (Değişik: 2.5.1997/22977 RG)[/b] Kişi başına yılda, devlet memurları aylığına uygulanan kat sayı x 50 gösterge tutarı TL.'nı geçmemek üzere spor kulübü üyelerinin aidatlarından,
3) Okul kooperatifleri kârının %5'inden,
4) Koruma derneklerinden,
5) Üyelerin, velilerin, özel ve resmî kuruluşların bağışlarından,
6) Okul içinde ve dışında düzenlenecek piyango ve yarışma gelirlerinden,
7) Banka faizlerinden,
8) Çay, eğlence, şölen gibi faaliyetlerden elde edilen gelirlerden sağlanır.
b) Giderler;
1) Okula ait saha, tesis yapımı ve onarımına,
2) Yarışmaların düzenlenmesi ve yönetiminde görev alanların zorunlu harcamalarına,
3) Beden eğitimi dersleri, spor kulübü [/b]faaliyetleri için gerekli görülen malzemelere,
4) Yarışmalar sonunda derece alan takım ve sporculara verilecek ödüllere,
5) Sporcu öğrencilerin antrenman, müsabaka, ulaşım, sağlık ve besleme masraflarına, harcanır.
Spor kulüpleri, gelirlerini aşan harcamalar yapamazlar ve bir sonraki bütçe yılına borç devredemezler.
ALTINCI BÖLÜM
Öğrenci ve Spor Kulüplerinin Başka Kurumlarla İlişkileri
Öğrenciler ve Takımlarla İlgili Disiplin İşleri
Madde 26-(Değişik birinci fıkra: 2.5.1997/22977 RG) Okul içi ve okullar arası her türlü spor faaliyetlerinde başarı gösterenlerle disiplinsizliği söz konusu olanlar “Ödül ve Disiplin Yönergesi” hükümlerine tabidir.
Ayrıca, okullar arası mahallî yarışmalarda il ceza kurullarınca cezalandırılan öğrenciler ile grup, yarı final, Türkiye birinciliği, ulusal ve uluslar arası yarışmalarda ceza kurulunca cezalandırılan öğrenciler, cezalı oldukları sürece okul içi ve okullar arası yarışmalara katılamazlar.
Yönetici ve Öğretmenlerle İlgili Kurallar
Madde 27- Yönetici ve öğretmenler aşağıdaki kurallara uymak zorundadırlar:
a) Okulun yarışmalara katılmasından en iyi bir biçimde temsil edilmesinden, yarışmalar anında çıkacak olumsuz davranışlardan, okul müdürü ile o yarışmada görevli beden eğitimi öğretmenleri ve okul yönetimince görevlendirilen yönetici ve öğretmenler sorumludurlar.
b) Millî eğitim müdürlüklerince düzenlenen yarışmalara, okulların imkânları elverdiği branşlarda katılmaları ve yarışmaların sonuçları alınıncaya kadar devam etmeleri zorunludur.
c) Öğretmenler, resmî ve özel her türlü okullar arası yarışmalara sporcu olarak katılamazlar.
d) Resmî ve özel her çeşit yarışmalara katılan öğrencilerin başında en az bir öğretmen veya bir yönetici bulunur. Okul müdürlükleri mahallî yarışmaların önemine göre daha fazla sayıda yönetici ve öğretmeni görevlendirebilir. Okullar arası yarışmalarda başlarında resmen görevli en az bir öğretmen veya bir yönetici bulunmayan okul, yarışmaya katılma hakkını kaybeder.
Öğrencilerin, Spor kulüplerinin, Başka Kulüpler ve Spor Kurumları ile İlişkileri
Madde 28- Öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince tescilli kulüplere kaydolunarak ilgili federasyonların yaş kategorilerine göre, yaşlarının tuttuğu kategorilerde aşağıdaki şartlarda yarışmalara katılabilirler:
a) Velisinin yazılı iznini almak (izin belgesi öğrenci dosyasında saklanır.)
b) Öğrencilerin okula devamı, derslerdeki başarısı ve karakteri yönünden kulüpte oynamasında bir sakınca görülmediğine dair sınıf öğretmeni, spor kulübü [/b]başkan yardımcısı ve okul müdürlüğünden yazılı bir izin belgesi almış olmak,
1) Bu izni almadan okul dışı kuruluşların çalışma ve karşılaşmalarına katılanlar, okul disiplin kurulunca cezalandırılır. Kulüpte, yarışmalarına izin verilen öğrencilerden ders, disiplin kurumları ve davranışları bozulanların kulüpte yarışma izni kaldırılır.
2) Kulüp adına lisans almış öğrenciler, aynı gün hem okulun hem de kulübünün yarışması olursa okulunu seçmek zorundadır. Aksi halde kulüp adına verilen izin belgesi geri alınır. Ayrıca, okul disiplin kurulunca cezalandırılır.
3) Spor faaliyetlerinde üstün yetenek gösteren öğrencilerle ulusal ve temsilî yarışmalara katılacakların özel programda yetiştirilmeleri ve yarıştırılmaları Bakanlığın izni ile sağlanır.
4) Bir kulüp adına lisans çıkartmış öğrenciler ilgili yönetmelik uyarınca kulüp değiştirebilirler. Ancak, yeni gireceği kulüp için de yönetmelikte belirtilen yazılı izin belgelerini yeniden almak zorundadır.
5) Okul spor kulübü[/b], okulda hizmet veren diğer eğitici kollarla dengeli ve sağlıklı bir işbirliği içinde çalışır.
c) Spor kulüpleri[/b], millî eğitim müdürlüğü ile gençlik ve spor il müdürlüklerinin anlaşması ve velilerin izni ile amatör kulüplerle antrenman ve özendirici yarışmalar yapabilirler. Yukarıda belirtilen anlaşmalarla ilgili istekler millî eğitim müdürlüğü kanalıyla valiliğin onayına sunulur
__________________
\'\'ONE WORLD ONE DREAM\'\'





hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
 

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
kulübü, okul, spor, yÖnetmelİĞİ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okul spor kulübü derneğinin kurulması için gerekli evraklar webkerem Spor Kulübü 4 01-10-2013 18:25
Okul spor kulübü kurmanın avantajı ve dezavantajları nelerdir paylaşın! favori Sohbet ve Tartışma 0 22-11-2011 21:00
Okul Spor Kulübü Yönetmeliği (Yeni - 09.04.2009) webmaster Kanun ve Mevzuatlar 4 22-06-2009 22:52
SPOR MASÖRÜ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ hat64 Antrenör ve Hakem Kursları, Seminerler 1 07-04-2008 16:00

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2024, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159