|
24-09-2009, 20:22 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
/> <H2 center; MARGIN: 0cm 0cm 0pt -2cm" > RESMİ YAZIŞMA KURALLARI Resmî Yazı ; Resmi daireler arasında haberleşmeyi sağlamak amacıyla yazılan yazıdır. Rapor, tezkere, müzekkere, tutanak, dilekçe, mazbata, form yazılar, şartname ve sözleşme ile kuruluş iç yazışmaları gibi çeşitleri vardır. Resmî Yazılarda Bazı Kavramlar: Rapor : Bir araştırmanın veya incelemenin sonucunu bildiren uzun yazı. Tezkere : Bir çalışmada izin verildiğini bildiren resmi yazı. – Askerliğin sona erdiğini bildiren yazı. Müzekkere :Bir iş için, herhangi bir üst makama yazılan yazı.- Yargılama makamının, bir kararın yerine getirilmesi konusunda belli bir makama yazdığı yazı. (Tevkif ve yakalama müzekkeresi gibi). Mazbata : Bir hükmü veya bir işin tasdikini bildiren yazı Resmî belge : Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgeler. Resmî bilgi: Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimleri sırasında metin, ses ve görüntü şeklinde oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları bilgiler. Elektronik ortam: Belge ve bilgilerin üzerinde bulunduğu her türlü bilgisayarı, gezgin elektronik araçları, bilgi ve iletişim teknolojisi ürünleri. Elektronik belge: Elektronik ortamda oluşturulan, gönderilen ve saklanan her türlü belge. Resmi Yazışma Kuralları (575.3 KiB, 62 hits)
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
24-09-2009, 20:48 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER HOCAM.
25-09-2009, 16:55 | #3 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
teşekkürler hocam
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
bakanlığı, eğitim, kuralları, meb, milli, resmi, yazışma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |