04-10-2008, 16:23 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Olimpik halter koparma kaldırışının incelenmesinde; halterci, bar ve ağırlıklar birbirine bağlanan üyelerden oluşan katı cisim kabul edilerek modellenmiş ve ters dinamik yöntemi kullanılarak eklemlerde etkili olan kuvvet ve momentlerin hesaplanması amaçlanmıştır. Hesaplanan değerler ile kuvvet platformu yardımı ile ölçülen yer tepki kuvveti karşılaştırılarak modelin geçerliliği test edilmiştir. Biyomekanik model Kabuller: Halterci ve bar iki taraflı ve simetrik Vücut üyeleri silindir ve katı cisim Eklemler sürtünmesiz ve iğne başı (pin joint) olarak kabul edilmiştir. Üye kütleleri (ayak, alt bacak, üst bacak, gövde ve başın yarısı, üst kol, önkol ve el) ve kütle merkezleri, Clauser ve diğ. (1969) Biyomekanik modelin işletilmesinde gerekli olan değişkenler Model geometrisinin yüklenmesi (Üye uzunlukları ve çevresi, vücut ağırlığı, bar ağırlığı) Antropometrik ölçümler Kinematik verinin yüklenmesi (Eklem kinematiği, açısal hız, açısal ivme) Hareket analizi Newton-Euler yöntemleri kullanılarak eklem kuvvet ve momentlerinin hesaplanması Kuvvet platformu sistemi Denek Yaş = 30 yıl Boy = 1.62 m V.A. = 60.2 kg Deney Kaldırışı Koparma kaldırışında vücut ağırlık merkezinin dikey eksendeki yerdeğiştirmesi ve hızı Dinamik modelin test edilmesi (Dikey kuvvet) Çubuk adam [ video file] Yer tepki kuvveti [ video file]
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
07-10-2008, 02:19 | #2 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
İyi güzel hoşta çok bilimsel bir çalışma.Bu konuyu biraz sadeleştirip anlaşılır hale getirebilseniz eminim daha faydalı olur. |
15-10-2008, 23:03 | #3 |
Super Moderator
Sevgili pyross.
Görüşlerinize teşekkür ederim.Benim site içinde üye arkadaşlarıma gerekli bilgileri vermektir.Verdiğim bilgiler üzerindedeğişim yapmak benimgörevim değil.Bilgim de olsa bu bilgileri hazırlayan kişilerin izni olmadan imkansız. Sizlerinde bilgi paylaşımını bekliyoruz.Teşekkür ederim.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
09-01-2009, 01:50 | #4 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
teşekkürler
05-05-2009, 19:52 | #5 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
tşkler emeğine sağlık hocam
05-05-2009, 23:35 | #6 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Ben genede tatmin olmadın en azından bir kaynak gösterebilirsenizsevinirim.Teşekkürler
|
06-05-2009, 00:27 | #7 | |
Super Moderator
Alıntı:
Daha evvelde sizlere anlattım.Keşke bu bilgiyi internete koyan kişi bu bilginin kaynağını gösterse idi bende size gösterirdim.Mümkünse benim elimdeki bilgi ve sizlere aktardığım bilgilerde kaynak var ise her zaman kaynağın yerini sizlere göstermişimdir.Teşekkür ederim.
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
analİzİ, bİyomekanİksel, koparma, model, teknİĞİnİn |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|