17-01-2008, 10:55 | #1 |
Guest
|
Reklam Alanı
Ya arkadaşlar böyle bir şeyi paylaşmak bile bana komik geliyor ama şu hale bakında gülün istedim ne kadar acınıcak bir ülkeyiz biz yaa... başlık şu arkadaşlar bakın ; Öğretmenlerin maaşı yüksek mi? nedenmi güldüm ,çok yüksek olduğunu bildiğim için o kadar yüksekki adamlar bu parayı nerde nasıl harcasak diye kara kara düşünüyorlar hey allahım yarabbim neyse devam eden yazıyı paylaşıyorum sizlerle arkadaşlar , Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye’de öğretmen maaşlarının yüksek olduğunu belirterek ‘düzeltilmesini’ istedi. NTV’ye konuşan Zachau, Türkiye’nin önündeki en önemli iki konunun iş piyasası ve eğitim olduğunu belirtti. Zachau, Türkiye için uyarılarını şöyle sıraladı: - Kapsamlı işgücü reformu yapılmalı. Çok fazla olan kıdem tazminatları azaltılmalı. - Çalışma şartları esnetilmeli. Yarı zamanlı işler getirilmeli. Sosyal güvence prim katkı payları ivedi olarak azaltılmalı. - Öğretmenlerin maaşları Türkiye’nin Gayri Safi Hasılası göz önünde bulundurulursa OECD standartlarına göre yüksek kalıyor. Peki bu doğru mu maaşlar yüksek mi? İlk bakışta tabii ki Türkiye’de öğretmenlerin maaşının OECD ülkelerine göre yüksek olduğunu söylemek komik. Şöyle ki, devlette, 9/1 derecedeki bir öğretmenin aylık net maaşı 973 YTL. Bu da bugünkü kurla aylık 600 euro bile değil. Oysa Almanya, İtalya, Fransa gibi ülkelerde asgari öğretmen maaşı 3,500 euro civarı. İskandinav ülkeleri, İngiltere’de ise bu rakam 5,000 euro’nun bile üzerine çıkıyor. Peki Zachau ne demek istedi? Zachau’nun demek istediği şu: Ülkelerdeki satın alma gücü paritesi karşılaştırıldığında Türkiye’deki öğretmenlerin maaşı OECD’nin en yükseği... Yani Türk öğretmenlerinin kazancı, kişi başı gelire oranlandığında 2,5 gibi bir oran çıkıyor. Hiç bir OECD ülkesinde öğretmenler, ortalama gelirin 2,5 katı kazanca sahip değil. Bunu daha kısa özetlemek gerekirse sonuç şu: Evet Türkiye’de öğretmen maaşı düşük ama hayat da o oranda ucuz olduğu için, o maaşla alım gücü OECD ülkelerinden yüksek. Yani Türkiye’de 10 euro’ya 30-40 ekmek alıyorsanız Almanya’da ancak 5-6 ekmek alırsınız.. Açıkçası bir kaçsoru sormak istiyorum -Biz ne kadar aciz bir ülkeyiz ki dünya bankasından birinin gelip bizim ülkemizde herhangi bir meslek gurubunun maaşını sorgulamasına izin veriyoruz ? -Öğretmen maaşları madem bu kadar yüksek niye öğretmen arkadaşlar 2. ci ve hatta 3.cü mesleği ek iş olarak yapıyorlar? BU VE BUNA BENZER BİR SÜRÜ SORU SORMAK MÜMKÜN AMA UZATMAYA GEREK YOK ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KUTSALDIR DİYEN DEVLET BÜYÜKLERİ GÖRÜP UTANSINLAR BAŞKA BİR SÖZE HACET YOK!!!!! |
Reklam Alanı |
17-01-2008, 11:36 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
arkadaşlar ben şunu dile getirmek istiyorum sadece tarih bilgisi olanlar kesinlikle tanzimat dönemi ıslahat dönemini hatırlar
17-01-2008, 15:39 | #3 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 0
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Ya arkadaşlar, inanamıyorum ya, nasıl bir ülkeyiz... Kendi kararını alamayan, başkalarına bağımlı olan ve jeopolitik açıdan çok önemli bir konumda bulunup da bu kadar aciz olan bir ülke var mıdır????
17-01-2008, 20:00 | #4 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Ben de sabah gazetede okuyunca küplere binmişken sizin paylaşımınızla da karşılaşınca ;şunu öneriyorum::::
MR. ZACHAU ' yu Türkiye 'ye getirtip İstanbul' un ücra köşesindeki bir okula vereceksin, ama sınıflar da 50-60 kişilik olacak. 30 saat de ders vereceksin. Calimeronun müdürü gibi debir müdür.Onun çocuğu da yoktur. Çalışmayan bir eş ve 2, hadi 3 çocuk vereceksin , ev de kira olacak. ÇALIŞTIRACAKSINNNNN.(Rüyadan uyanmak için çırpınacak tabii) O zaman açıklamasını görmak isterim.
17-01-2008, 21:24 | #5 |
Girişken Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
hay ağzına sağlık be arkadaşım...valla benim müdürle de süper ikili olurlar..hahahaaaa [img]smileys/smiley36.gif[/img]
|
17-01-2008, 21:40 | #6 |
Girişken Üye
valla arkadaşım bunlara ileri gelenler denmez kii..o da nesi..köy muhtarı ve ihtiyar heyeti gibi oldu bu..aslında yakıştı yahuu..ama en azından muhtar ve ihtiyar heyeti de köye yarar işler yapar değil mi???bunlarda o da yok!!komediye döndü halimiz vesselam...eeee..kimse sesini çıkarmazsaaa.....
|
17-01-2008, 21:48 | #7 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Bizde ilginç bir strateji var gibi. Delinin biri kuyuya bir taş atıyor , kırk akıllı da bu taşı çıkartmrya çalışıyor. Sonra da kanıksanıyor. Alışkanlık yapıyor. Çıkar şimdi de birileri doğru yaaa, fazla para alıyor öğrt. men. Zam mam yok( zaten yok) der. Bu böyle devam eder giderrrrrr. Cali beni. Ahmet hocam, helal sana da. seviyorum sizi yaaa.
22-01-2008, 19:44 | #8 |
Üye
HADİ BU ADAMLARIN ÜLKEMİZDEKİ MESLEKLERLE İLGİLİ YORUM YAPABİLECEĞİNİ FARZ EDİLİM. EDELİM DE BU ÜLKEDE ÖĞRETMENDEN KAT BE KAT FAZLA MAAŞ ALAN, ÜSTÜNE EK İŞ YAPMA, ÖZEL İŞ YAPMA HAKKI BULUNAN MESLEK GURUPLARI VAR İKEN NEDEN ÖĞRETMENLERİN MAAŞI HAKKINDA YORUM YAPILIYOR? |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
aĞlarmi, gÜlermİsİnİz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Reklam Alanı |