Alıntı:
efsunersan Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba, yurt disindan alinmis Exercise science/Physical education diplomasi ile herhangi bir kolejde ogretmenlik yapabilirmiyim? Formasyon almam gereklimi ve eger gerekli ise nasil alinir ve nereden alinir? Once bir sinava giriliyor diye duydum. Bu konuda cok az bilgim var, yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.
|
Merhaba hocam. Yurt dışından almış olduğunuz diplomaya denklik verilmesi için öncelikle mezun olduğunuz üniversitenin Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınıyor olması gerekir.
Formasyon olmadan özel kolejlerde de devlet okullarında da öğretmenlik yapamazsınız. Formasyon almak isteyen adaylar için belirlenen kontenjan sayısının içinde kalmak şartıyla Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavının (ALES) %60'ı ile diploma notunun %40'ı baz alınarak puanlama yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Formasyon aldıktan sonra da devlet okullarında beden eğitimi öğretmeni olarak görev almak istiyorsanız Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girip belirlenen branşın taban puanın üzerinde puan almak ve belirlenen kontenjan içerisine girmek gerekiyor.