12-02-2010, 20:07 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Epilepsi, spor, psikososyal yaşam
Reklam Alanı
Epilepsi, toplumun % 2’sini etkileyen, sık görülen kronik bir hastalıktır (1).Epilepsi de diğer kronik hastalıklar gibi, hastanın fiziksel değişikliklere, sık yineleyen doktor muayenelerine, günlük ilaç kullanımına uyumunu ve yineleyen akut medikal acil durumlara hazırlıklı olmasını gerektiren bir durumdur (2,3).Kronik bir hastalık tanısının konulması, bu kronik stresetmenlerinin yanı sıra sağlığın ve özgürlüklerin dönüşümsüz kaybı inancını ve ölüm korkusu gibi akut strese yol açabilecek düşünceleri de beraberinde getirir (4). Çocukluk çağında ortaya çıkan kronik bir hastalığın neden olduğu bu akut ve kronik stres etmenleri, çocuğun ve ailesinin uyumu ve gelişimini belirgin olarak etkilemektedir. Bu nedenle, kronik hastalığın çocuk ve ergenlerde yaratabileceği davranışsal değişikliklerin neler olabileceği konusunda biz çocuk doktorlarının fikir sahibi olması büyük önem taşır.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
13-02-2010, 23:08 | #2 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 11
24 Mesajına 26 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
davranışsal
değişikliklerin neler olabileceği konusunda biz çocuk doktorlarının fikir sahibi olması büyük önem taşır. katılıyorum
epilepsi, psikososyal, spor, yaşam |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|