![]() |
|
![]() |
#1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 ![]() |
![]() Reklam Alanı
Özürlüler Kanunu’ na göre; Hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim alması engellenemez. Özürlü çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve özürlü olmayanlarla eşit eğitim imkanı sağlanır.Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin zorunlu öğrenim çağı okul öncesi dönemi de içine alan 3-14 yaş olarak belirlenmiştir. Ülkemizde özürlülere yönelik eğitim hizmetlerinden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur. Özürlülere yönelik erken eğitim (0-6 yaş)’ den başlayarak eğitim ve öğretim hizmetlerinde Milli Eğitim Bakanlığı yanı sıra üniversitelerin ilgili bölümlerinden (Ankara Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü vb.) bilgi ve yönlendirme hizmeti alınabilir.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
![]() |
![]() |
Reklam Alanı |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
engelli, hakları |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sportif Yarışmalarda Beden Eğitimi Öğretmeni ve Sporcu Öğrencilerin Özlük Hakları | sporcu7655 | Duyurular | 0 | 24-12-2010 20:53 |
Engelli Hakları Bölüm II | binali | Engellilerde Spor | 0 | 12-09-2009 17:42 |
Engelli ailelerinin kanuni hakları 1 | binali | Engellilerde Spor | 0 | 12-09-2009 17:33 |
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü | webmaster | Belirli Gün ve Haftalar | 1 | 15-02-2008 21:34 |
Engelli Futbolu | webmaster | Futbol | 3 | 17-11-2007 17:46 |
Reklam Alanı |