28-11-2007, 21:25 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
=part_3_3>Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin belli alandaki başarılarını ölçmeyi amaçlayan PISA programında Türkiye'nin sonlarda gelmesini şöyle açıkladı: Türkiye'nin, 2004 yılında, öğrencilerin belli alandaki başarılarını ölçmeyi amaçlayan PISA programına dahil edildiğini hatırlatan Çelik, “Birileri bizi teşvik ettiği için değil, biz, bir dış denetim mekanizması olarak, birileri aynaya yüzümüzü tutsun diye yılda 400 bin dolar veriyoruz. 2004 yılında yapılan sınavda Türkiye, OECD ülkeleri arasında sonlarda gelmektedir. Zaten başka bir sonuç beklemiyorduk. Müfredat değişikliğinin haklı bir zemine oturduğunu da bu gösteriyor” dedi. Çelik, PISA'da sorulan soruların dayandığı mantığın, Türkiye'de uygulanan müfredatla taban tabana çeliştiğini belirterek, şöyle devam etti: “PISA'da, Türkiye'nin sonlarda gelmesinin sebebini sizlerle paylaşmak istiyorum. PISA sınavı ilköğretim 8. ve ortaöğretim 9. sınıflara uygulanır. Özellikle öğrenci seçilirken genel liselerden 71, Anadolu liselerinden 17 öğrenci alınmış. Elenmiş olan öğrencilerimiz genel liseye gidiyor. Dolayısıyla en başarısız öğrenciler genel liseye gidiyor. Çoğunlukla öğrenciler buradan seçildiği için Türkiye'nin çok başarılı görünmesi mümkün değil. Ben 2006 PISA programından da ekstra bir başarı beklemiyorum. Ne zaman başarı bekleyeceğiz? Müfredatımız tam devreye girdikten sonra.” Bakan Çelik, başarısız öğrencilerden yola çıkılarak, eğitim sisteminin battığını söylemenin Türkiye'nin gösterdiği performansa haksızlık olacağını belirtti. Merkezi sistem sınavına da değinen Çelik, bu sınavla yazılı sınav yapılamayacağını, Seviye Belirleme Sınavlarının (SBS) müfredata uygun yapılacağının altını çizdi
17-01-2008, 20:45 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
'' Müfredatımız tam devreye girdikten sonra ''genel liselerin başarı oranı artacakmış!!! ben inanıyorummmm Ya sizler
17-01-2008, 21:29 | #3 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
iştee...el birliği ile eğitimi yozlaştırmak ve içini boşaltmak diye buna deniyor...hey yavrum beee..kim tutar sizi...kim tutar???millet alık alık bakarken...
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
başarısız, düz, liseden, öğrenciler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|