29-05-2008, 16:57 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
2007/123999 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılan değişiklilikte, öğretmen ve yöneticileri bir ay içinde dört kere ayakta tedavi amaçlı sevk aldıklarında ücret kesintisi olmuyordu. 10 Mayıs 2008 tarih ve 26872 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2008/13567 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yukarıdaki düzenleme iptal edilmiştir. Bu durumda kendisi, eşi ve çocuklarının uzun bir hastalığa yakalanmaları, refakat etmesi halinde, o gün var olan ders ücretlerinin tamamı kesilecektir. Bu şu demektir.”Eğitimciler hastalanmayın eşiniz çocuğunuz hastalığında refakat etmeyin” anlamına gelmektedir. Sağlık tedavinizi hafta sonları, mesai sonrası veya dersinizin olmadığı zamanlarda yapın deniliyor. Yapılan değişiklikle kazanılmış haklar eğitim çalışanlarının elinden alınmaktadır. Öğretmenlik mesleği yok sayılmak istenmektedir. Hal bu ki; sağlık hakkı, beden ve ruh sağlığı içinde yaşayabilmeyi isteme hakkıdır. Bu anlamda Anayasa “Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak….” Denilmek suretiyle Devletimiz, herkesin sağlığını sağlamakla görevli olduğu hususunda anayasal güvenceler belirlemesine rağmen, sağlık sebebiyle ders görevini yerine getiremeyen eğitim çalışanını mali haklarının ellerinden alınmasını düzenleyen değişikliği, hukuka aykırı bulmaktayız. 2008/13567 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararda Karar Madde : 1/ (2) “Aynı Kararın 16 ıncı maddesinin (b) bendinde yer alan “ve bir ayda dört günü geçmemek üzere ayakta görülen tedavi nedeniyle” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.” Bu değişikliğin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali için Danıştay’a sendikamızca dava açılmıştır >İlgili Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız. > >kaynak: http://www.turkegitimsen.org.tr
29-05-2008, 23:55 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Çok teşekkürler Cemhocam.
30-05-2008, 00:19 | #3 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Zaten devletimizde, acaba öğretmenlerden nasıl para kesebiliriz düşüncesi hakim,adamların işi gücü maaş ya da ek dersimizde ya, inanamıyorum
Allah Yardımcımız olsun....
07-06-2008, 18:01 | #4 |
Yeni Üye
bu hakkı elimizden almaları yanlış ama onlarda haklı bence.malum bizler bazı haklarımızı kötüye kullanıyoruz.bunu su istimal eden çok olduğundan dolayı iptal ettiler.öğretmen arkdaşlarımız sevki alıyo en az 3 derse girmiyo işlerini hallediyo sonrada oh kesilmedi ekders. ne güzelll keyfe bak.
|
07-06-2008, 18:10 | #5 |
Çalışkan Üye
hocam ek dersi geçin,,maaş karşılığına geçildi.sorun bu...ben sevkalacağım gün derse girmedi isemelbette o günkü ek dersim kesilecek..ama bu artık maaş karşılığına dönüştü. ve de henüz farkında değil bir çok arkadaş.
07-06-2008, 18:21 | #6 |
Üye
ek dersin kesilmesinde bir sorun yok bence ...yani var aslında ama hadi derse girilmemişse kesilsin tamam ama hatice hocamın dediği gibi maaaşlerı da kesiyolar.bu resmen saçmalık ya.üç kuruş maaşı bile nasıl kessek diye düşünüyorlar ..çoluk çocuğu olan kira veren,aybaşını nasıl getirsem iye düşünen bir çok arkadaşımız var.öğretmenlere daha güzel imkanlar sunacklarına nerden kessek diyolar..yazıkk |
07-06-2008, 18:27 | #7 |
Çalışkan Üye
hocam cidden henüz anlaşılmadı bu ek ders yönetmeliği. Ve de çok acımasızca. ama anlıyoruz yaaa, yazmayacağım aklı olan anlıyor zaten..
07-06-2008, 18:33 | #8 | |
Çalışkan Üye
Alıntı:
İstanbul'da çalışan bekar bir arkadaşım artık geçinemediğini, tayin istemek zorunda kalacağını söylüyor.... geçinebilmek için mantık evliliğimi yapmalı bu eğitimci?geçinebilmesi için nereye tayin istesin söyleyebilirmisiniz??
07-06-2008, 18:37 | #9 |
Girişken Üye
haklısınız hatice hocam, biz öğretmenler olarak kimsenin umrunda değiliz...
|
07-06-2008, 18:47 | #10 |
Üye
hatice hocam size şiddetle katılıyorum.ben erzurumun bir ilçesindeyim.burda bile ev kiraları 300 den aşağı değil.zaten alınan maas ne kadar ki .bunun yakıtı,yemesi ,içmesi,çocuğu,masrafı elde bir şey kalmıyor.eğer öğretmen çalısan biriyle evlenmemisse ay başını zor getirir.tabi bu öğretmenin üniversite okuyan,ersaneye giden çocuu olmayacak.yoksa iş daha da zorlasıyor..malesef böyle sıkıntıları olan biri nasıl veimli olabilir ki derste.düşünmemek elde değil |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
dava, ders, yönetmeliğine |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|