30-09-2009, 17:59 | #1 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 0
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Gelin bir kere olsun !!!TAM DESTEK!!! olalım, aynı adımı atalım!!! Kerem hocamızın başlatmış olduğu(Egzersiz Yapmıyorum,Takım Çıkarmıyorum,Dersime Sahip Çıkıyorum.)kampanyaya hepimiz katılalım... Sayımız 100 olunca ulusal Medya'ya taşıyacağız Siteye bakıyorumhergün 2000-2500 kişi giriyor ama henüz 70 kişiye ulaşamamışız!!! Yazık bize! Ayıp bize!... Lütfen hazıra konmayalım, herşeyi kabullenmeyelim!!! Pes etmeyelim!!!birbirimize sahip çıkalım, dersimize sahip çıkalım, nasıl bir GÜÇ olduğumuzu herkese kanıtlayalım..... Hadi Dostlar, siz de katkıda bulunun!!! Saygılarımla... Ahmet KÖSEOĞLU...
30-09-2009, 18:30 | #2 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Evet sevgili Site emekçi DOST'larım..
Hocam düşüncelerinize katılıyorum.Yapılan ve uğraşılan emeğin karşılığı muhakkak alınır.Sitemiz Beden eğitimi siteleri arasın Türkiye'de en iyi seçilerek kendi dalaında 1. seçilmesinde siz Beden eğitimi öğretmeni emekçi arkadaşlarımızın emeği olmuştur. Şimdi gelin aynı birlik beraberliğimizi bu yolda gösterelim.Sizler ne kadar çok beden eğitimi ders saatleri alabilirseniz gençlerimiz sizlerin sayesinde bir o kadar da ileri gideceklerdir. HAYDİ BİRLİKTELİĞİMİZİ HEP BERABER GÖSTERELİM. DOST'ça ve ARKA-TAŞ'ca kalın* Marjinal Yaklaşımlar E-bülten / 24.06.2002 Arka-taş Orta Asya'da savaşın ok ve yay ile yapıldığı dönemlerde, Türk savaşçılar, arkalarından gelebilecek bir saldırıyı önlemek için, sırtlarını önceden bu amaçla hazırlanmış bir TAŞ'a dayarlardı. Bu taş, "ARKA-TAŞ" veya Azerbaycan'daki telaffuzuyla "ARKA-DAŞ" olarak adlandırıldı. "Dostluk" kavramının, zaman içinde, insanın arkasını yaslayabileceği ve kendisini olabilecek kötülüklerden koruyacağı fikriyle özdeşleştirilmesi sonucu, "arkadaş" kelimesi "dost" anlamında Türkçemizdeki yerini buldu. Sırtınız "arka-taş"sız kalmasın. |
30-09-2009, 19:08 | #3 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
BU HABER ULUSAL KANAL"DAN ALINMIŞTIR. 27 EYLÜL 2009 GÜNÜ ANA HABER BÜLTENİNDE YAYINLANMIŞTIR. TEŞEKKÜR EDERİZ.
MEB: BEDEN EĞİTİMİ'NE RESİM VE MÜZİK'E GEREK YOK Milli Eğitim Bakanlığı, Liselerde "resim, müzik ve beden eğitimi" derslerinin tek derse indirdi. 4 saat görülen 3 ders yeni uygulama ile 1 saate düşürüldü. Öğrencinin resim, müzik ve beden eğitimi derlerinden de sadece birini seçebilme hakkı var. Yani resim dersini seçen beden eğtimi ve müzik eğitimi alamayacak. Bu sistemin amacı fen ve matematik derslerine daha fazla ağırlık vermek. Uzmanlar bu uygulamaya karşı çıkıyor ve Milli Eğitim Bakanlığı'na "sağlıksız beden iyi bir akıl taşıyabilir mi?" diye soruyor. Ortaöğretimdeki Beden Eğitimi, Resim, Müzik derslerinin tırpanlanması büyük tartışma yarattı. Beden Eğitimi, Resim, Müzik dersleri dokuzuncu sınıftan itibaren tek derse indirildi. Yani öğrenci beden eğitimi dersi almak istiyorsa müzik ve resim derslerini alamayacak. Resim dersi almak istiyorsa bu sefer de beden eğitim ve müzikten mahrum kalıyor. Lise ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda 2 saat olan ders 1 saate düşürüldü. Deyim yerindeyse adeta bu dersler kaldırılıyor. Beden eğitimi ders saatinin düşürülmesine bu sözlerle tepki gösteren Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları Müdürü Prof. Dr. Hasan Kasap, öğrencilerin beynen yetiştirildiği kadar bedenen de yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyetin eğitiminde beden eğitimi olmazsa olmazlardan sayıldı. Atatürk’ün direktifleriyle hazırlanan 3530 sayılı “Beden Terbiyesi Kanunu” yalnızca genç kuşağın eğitimini değil toplumunda eğitimini hedefledi. Prof. Dr. Kasap Köy Enstitüleri ve öğretmen okullarında bu derslere ağırlık verildiğini hatırlattı. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitim ABD Başkanı Doç Dr. Süleyman Tarman, Milli Eğitim bakanlığı'nın yeni uygulamasını şöyle değerlendirdi. "Müzik, Resim ve Beden eğitimi derslerini kaldırarak fen ve matematik derslerine daha fazla ağırlık verilmek isteniyor. Ancak pek çok ülkede yapılan bilimsel araştırmaların sonuçları göstermiştir ki, müzik, resim vb. güzel sanat eğitimi programlarını etkin bir şekilde uygulayan ve buna önem veren eğitim sistemlerinde okuyan öğrencilerin genel akademik başarıları da yükselmektedir. Yani, müzik dersine önem verirseniz matematik, fen ve diğer derslerdeki akademik başarıyı da arttırırsınız. " Pedagog Tanzer Yılmaz da fiziksel aktivitenin öğrenmeyi sağladığına dikkat çekti. Öğrencilerin büyük bir sınav marotonunda olduğunu hatırlatarak Yılmaz, sınav zamanı kaygı ve heyacana bağlı olarak adrenalin arttığını söyledi. Pedagog, "Yapılan bir araştırmada sınava giren öğrencilerdeki adrenalin oranının genel cerrahi hastalarından bile yüksek olduğu ortaya çıktı. Adrenalin normal düzeye çevirmenin yolu fiziksel aktivitedir. Bu öğrenmeyi de kolaylaştıracaktır" dedi. Pedagog Tanzer Yılmaz, bu derslerle bireyin ifade özgürlüğünün geliştiğini vurguladı. Yılmaz, "Sürekli test çözen bir öğrenci hep mutlak cevaplar vermek zorundu. İki artı iki dört yapar. Resim, Müzik, Beden eğitimi dersleriyse kesin dayatmaların olmadığı derslerdir. Ben elmayı maviye boyarım, sen yeşile. Ben do notasına basarım sen mi notasına. Çocukların rahatlaması ve farklı seçenekleri ortaya koyması lazım. Bu dersler farklı bakış açısı kazandırır. Bireysel ifade özgürlüğünü geliştirir" dedi. ORTAÖĞRETİM DERS CİZELGESİ MEB: BEDEN EĞİTİMİ'NE RESİM VE MÜZİK'E GEREK YOK |
30-09-2009, 19:15 | #4 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
lÜTFEN TEPKİMİZİ ORTAYA KOYALIM. BİZLERE İLK GÜZEL ÖRNEK ADIYAMAN'DA GÖREV YAPAN BEDEN EGİTİMİ ÖĞRETMENİ ARKADAŞLARIMIZ LİG HEYETİNE KATILIM OLMADIGI İÇİN KURULMAMIŞ VE TEPKİLERİNİ GÖSTERMİŞLERDİR. LÜTFEN HEP BİRLİKTE DESTEK OLALIM....
01-10-2009, 11:43 | #5 | |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
GÜNCEL Alıntı:
Devam Edelim Arkadaşlar...
01-10-2009, 17:20 | #6 |
Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
bende varım.saygılarımla |
01-10-2009, 20:32 | #7 |
Yeni Üye
ne gerekiyosa hep beraber eleleyiz
|
02-10-2009, 01:18 | #8 |
Yeni Üye
bizlerde kendi illerimizde lig heyeti oluşturmazsak,okullar arası yarışmalara katılmazsak,spor adına birşeyler yapılmazsa,geleceğin sporcuları nasıl yetişecek merak ediyorum.Ondan sonra olimpiyatlarda neden başarısısız diye soruyorlar.bunu kendileri yapıyor.tüm Türkiye'de hep beraber katılım olmazsa geri adım atarlar.bunu kenetlenirsek başarabiliriz.
|
03-10-2009, 00:46 | #9 |
Girişken Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
bizde bu protestomuza bi renk bulalim arkadaslar... okullar arasi maclara cıkılmasın cıkılacaksa bile 10 ar daika gec cikilsin... izleyenlerde biseylerin yolunda gitmedigini anlasin ya da hissetsin...
|
31-10-2009, 12:56 | #10 |
Yeni Üye
bizde takıp cıkarmıyoruz ilçe lig heyeti kurmadık ayrıca toplum hizmeti çalışması yapacaksınız diyorlar ama spor kulübü yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri inceledik ordada toplum hizmeti ile ilgili herhangi bir madde yok bu konuda bilgisi olan bize ltf cevap yazsın acil.........tşkler şimdiden
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
bİrlİk, destek, olalim, olun |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|