Beden Eğitimi ve Spor Portalı  

Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Sohbet ve Tartışma

Sohbet ve Tartışma Hep birlikte sorunlarımızı görüşelim, tartışalım, görüşlerimizi bildirelim, birbirimize yardımcı olalım.

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Seçenekler Stil
Alt 28-08-2012, 16:43   #1
proksi
Girişken Üye

proksi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 2
7 Mesajına 14 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 17
proksi is on a distinguished road
Standart çok değerli doğa dostları, saygıdeğer arkadaşlarım,

Reklam Alanı
ÇOK DEĞERLİ DOĞA DOSTLARI, SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIM,

Öncelikle hepinizi saygı ve hürmetlerimle selamlamak istiyorum.

Kıymetli Arkadaşlarım;

4 KASIM 2012 Pazar Günü yapılması planlana Türkiye Dağcılık Federasyonu III. Genel Kurulunda, Federasyonumuzun Yönetimine, Yönetim Kurulu ile Yönetilen Bir Federasyon olabilmek adına, her arkadaşımıza, her kulübe, her üniversiteye, her bölgeye, ülkemizin her iline aynı mesafede durabilmek adına, Ülkemiz Dağcılığını Everest' e çıkarabilmek adına, çoğulcu ve paylaşımcı bir yönetim adına, hakkaniyet ve demokrasi adına, hep doğrudan ve haktan yana olmak adına Federasyonumuzun Yönetimine Aday olduğumuzu ifade etmekten mutluluk duyuyorum.

Değişim temelinde gelişme ve yenilik getirecekse ve artık zamanı gelmişse uygulanacak en büyük İLERLEMEDİR. Bu felsefe ile daha çok üretebilmek, yenileşmek, daha modern ve çağdaş bir çizgiyi yakalayıp Ülkemiz Dağcılığını artık, Dünyanın çatılarına ulaştıracak, yeni çalışmalara imza atmak istiyoruz.

Takdirlerinizle talip olduğumuz görevin icrası esnasında yapmayı planladığımız esaslardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kulüpler:
Kulüp olma statüsüne sahip her kulüp federasyon tarafından tanınacak ve seçimlerde "senin kulübün benim kulübüm" den ziyade "BİZİM KULÜPLERİMİZ" kavramları oluşturulacaktır. Bu sayede kulüplerin etkinlik esasları ve şekilleri ne olursa olsun (Tırmanış sporcusu olan kulüp, Yürüyüş Kulübü, Kampçılık Kulübü,......) Her kulüp için bir üst nokta olması gereken Federasyon Kimliğini yeniden yakalayacağız. Bu sayede Kulüplerin ve sporcularının dışlanması, benimsenmemesi, ülke sporuna katkılarının engellenmesi ortadan kaldırılacak, Her kulübün kendini bu ülke içinde ve ülke dışında yönetmenlikler ve kanunlar çerçevesinde rahatlıkla temsil etmesi sağlanacaktır. Yurt içi ve yurt dışı etkinliklerine katılmak isteyen kulüplerin resmi işlemlerinin en hızlı ve kolaylaştırılmış şekilde yönetilmesi sağlanacak, Yurt dışına gidecek kulüplere maddi ve malzeme yardımından imkanlar doğrultusunda kaçınılmayacaktır.

Eğitimler:
Federasyon Eğitim veren kimliğin dışında Eğitimci ve spor adamı yetiştiren kimliği yakalamalı eğitim işini büsbütün kulüplere bırakmalıdır. Arama Kurtarma Eğitimleri dışında kalan bütün eğitim programları, bölgeler ve kulüpler koordinasyonu ile yürütülmeli, Federasyonumuz Antrenör, Yönetici ve Malzeme ile Eğitim talebinde bulunan bölge ve kulüplere destek vermesi sağlanacaktır.

Arama Kurtarma:
Federasyon arama Kurtarma yapmak yerine "Arama Kurtarmacı" yetiştirmeli, Arama Kurtarma İşini bu konuda yetkin kurum ve kuruluşlara bırakmalı, yetiştirdiği arama kurtarmacıların bu kurum ve kuruluşlarda profesyonel olarak hizmet üretmesi konusunda devlet protokolleri ve iş istihdamı oluşturacağı potansiyeli hazırlayacaktır.

Spor Tırmanma:
Tüm Dünya ülkelerinde olduğu gibi, Ülkemizde de ayrı bir federasyon ile temsil edilmesi süreci sür'atle hazırlanarak bu hazırlık sürecine kadar illerde, ilin nüfus oranına göre sayıları belirlenecek Spor tırmanma Antrenör ve Hakemleri yetiştirilerek, Okul sporları Federasyonunun da desteği alınarak Milli Eğitim, Gençlik Spor il Müdürlüklerinin de destekleri ile her ile bir tırmanma duvarı ve bu duvarlarda eğitim ve yarışma yapan onlarca değil yüzlerce değil Binlerce çocuğumuzun oyun formatında yetiştirilmesi ve bu ülke sporuna katkı sağlayacak nesillerin yetiştirilmesi için ön ayak olacaktır.

Gelirler:
Dağcılık Federasyonu Devletten Aldığı paraya göre değil yıllarca geride bırakılmış sponsorluk gelirlerini ve daha sonra net olarak açıklayacağımız kazanç noktaları ile işleteceği tesisler ile kazanç sahibi bir yapıya kavuşacak, bu yapısı ile ekonomik sorunlarının hepsini çözmüş bir hale getirilecek, para bekleyen değil para kazanan federasyon haline bizim projelerimizle gelecektir. Yayın Kurulu paragrafında yer verdiğimiz medya ile TDF Store Mağazası ile elde edilen gelirler tırmanışlara, kulüplere, teknik donanım alımlarına kısacası bu ülkenin dağcılığına harcanacaktır.

Federasyon Binası:
Genel Müdürlüğümüzün tahsis ettiği 2 odalı bir bürodan, kendine ait kapısının önünde bahçesi, bodrum katında bir deposu olan içinde bir çok gencin ve yöneticinin çalıştığı bir binaya kavuşturulacak, en az bir kat misafirhane şekline dönüştürülmüş bir tesis ve yönetim binası en kısa zamanda federasyon hizmetine sunulacaktır.
Üniversitelerle iş birliği sayesinde Üniversitelerin tahsis ettiği noktalarda TDF iletişim büroları bulundurulacak, gençlik merkezleri ve spor il müdürlükleri daha etkin hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır. Niğde Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ ve Kayak evi ile ilgili projeler hazırlanacak Genel Müdürlüğün Olur u ile Aslında Dağcılık hizmetine sunulmak üzere temelini, Türk Dağcılığına hizmet vermiş rahmetli Mümtaz Çankaya' nın attığı dağ evi asıl amacına tekrar kavuşturulacak, Erzurum Palandöken zirvesinde bulunan ve gene Demirkazık dağ evi gibi kaybettiğimiz Dağ evimiz tekrar Türkiye Dağcılarına teslim edilecektir. Ağrı dağı için Iğdır yada Doğubeyazıt ayrımlarının dışına çıkılacak her rotadan çıkışların yapılabilmesi için araç yolunun yeniden rehabilite edilmesi yerel yönetimlerin katkıları ile yeniden sağlanacak, Yıllarca Ağrı dağı Tırmanışlarında turizm şirketlerimizden aldığımız katkıların elimizden kaybetmemizin gerekçelerinden biri olan "BÖLGEYE YATIRIMIN YAPILMAMASI" haklılığı ile o gelirlerin tekrar federasyonumuza kazandırılması çalışmaları yapılacak, kazanım sağlanırsa tüm camiamızın da katkısı sağlanarak, gerek Doğubeyazıt ilçemize, gerek Iğdır ilimize TDF nin sağladığı ve yöre halkının da faydalandığı projeler hazırlanacaktır. (Örneğin Türkiye Dağcılık Federasyonu İlköğretim Okulu)

Tesisleşme:
Aladağlar' da, Iğdır' da, Doğubeyazıt' ta, Kaçkarlar' da, Cilo' da, Bozdağ' da, Batı Toroslar' da ve ülkemizin diğer dağcılık sporunun icra edildiği tüm dağlarımızda yapılandırmalar ile Proje destekli oluşturacağımız eğitim ve konaklama noktaları ile eğitim zamanında ücretsiz, haricinde ücretli spor ve turizm içerikli alanlar mekanlar oluşumuna yön verilecektir.

Ücretler:
Bir dağcılık antrenörünün traji-komik ücretini en az bir dağ Mihmandarı ücreti kadar olması, Bölgelerin ve Kulüplerin Eğitimlerine Görevlendirilen Antrenörlerimizin Faaliyet başından sonuna kadar geçen sürede ulaşım, sigortalanma ve diğer ücretlerini peşin ve tatminkar olasına özen göstereceğiz.
Spor tırmanma, Dağ Kayağı Bölge Birinciliği, Çeyrek Final, Final ve Türkiye Şampiyonalarında görev alan idareci, hakem ve yetkililere ödenecek ücretleri yarışmanın hemen sonrasında tatminkar olacak şekilde planlanmalı, ücretlendirilecek sporcular hakkında yeniden çalışma yapılmalı başarılabiliyorsa her sporcuya yol ve konaklama ücretleri ile harcırahlarının düzenlenmesini sağlayacaktır.

Dağ Kayağı:
belki ülkemiz için çok erken fakat gelecekte Ayrı bir federasyon olması yolunda çalışmalar başlatılacak, Spor tırmanma için belirlediğimiz esasların hepsi dağ kayağı için de tarafımızdan çalışılacaktır,

Yayın Kuruluşu:
Türkiye Dağcılık Federasyonunun yıllık ve aylık bültenlerinin çıkarılması, en önemlisi TÜRKİYE Dağcılık Federasyonunun bir TV kanalının olması konusunda çalışmalar yeni oluşturulacak bir yönetimin eseri olacaktır. İnternet sitesi daha etkin kullanılmalı, bu sitede yorum yazmak isteyen insanların yorumları herkes tarafından görülebilir okunabilir ve yazılabilir şekilde yeniden hazırlanmalı kendi haberine kendi yorum yapan bir federasyon iletişim merkezinden acilen kurtulunmalıdır. Böylelikle SÖYELEN değil SÖYLEYEN, düşüncelerini açıkça ifade edebilen bir camiaya kavuşulmalı, yapılan eleştirilerle kendini savunan ve hatalarını düzelten birebir iletişim merkezleri hazırlanması çalışmalarını gerçekleştireceğiz,

Kurullar:
ALT KURUL yada ÜST KURUL kavramlarını değiştirilerek, kurullar arası denklik çalışmaları hazırlanacak, Denetleme ve Disiplin kurulları haricinde kalan tüm kurullar ki buna yönetim de dahildir biri diğerinin altında yada üstünde olmayacaktır. Her Yönetim Kurulu Üyesi (Başkan Dahil) 1 oy hakkına sahiptir. Alınacak her karar Oy birliği veya oy çoğunluğunun kararı ile icra edilecektir, Her yönetim Kurulu Üyesi bir kurulun başkanı olacak, Ayrıca, bir kurul başkanı atanmayacak, böylece iki başlılık ortadan kaldırılacaktır. Her kurul kendi içinde kararlarını aynen yönetimde olduğu gibi oy birliği yada oy çoğunluğu ile yönetime sunacaktır. Bu çalışmalara hız ve yön kazandırılacaktır.

Turizm:
Dağcılığın içinde yer alan ve artık, doğa da etkinlik yapmak isteyen insanların sayılarının her geçen gün artması sebebiyle yıllardan bu yana ülke ekonomisine katkı sağlayan dağ turizmi adına doğru hizmet üretmek konusunda Dağ Rehberi, Alan tanıtımı yapan Kılavuzlarının yeniden değerlendirilmesi, eğitim ve gelişim kursları ile eksikliklerin tamamlanması ve yenilerinin yetiştirilmesi Ülke turizimi açısından önem kazanmaktadır. Federasyonumuzda Bu bölüm bir kurul ile temsil edilecek ve bir yönetim kurulu üyesi bu konuya hakim ve yeterli platformu oluşturacak, Dağcılık alanında Turizm amaçlı ziyaretlerde konukların ve şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar, bölge ve yerel yönetimlerinin de desteği ile yeni iş alanları konusunda istihdam oluşturulacaktır. Bu sayede Federasyonumuz sadece spor amacının dışına sporcularına iş imkanları oluşturan bir kuruluş haline getirilecektir, Ülkemizin her dağında turizm yapan bütün firmalar ile yapılacak protokoller ile Kültür ve Turizm Bakanlığına verilen projelerin protokolleşmesi sayesinde Dil konusunda yeterli, dağcılık konusunda kendini yetiştirmiş ve Arama Kurtarama Konusunda planlama ve operasyon kabiliyetine sahip arkadaşlarımız Rehberlik hizmetlerini yürütecek ve bu sayede, sayıları henüz binlerle ölçülen doğa turizimcilerinin sayıları yüz binlere milyonlara ulaşacak, kaliteli hizmet gereği başarılacak bu süreç ile de görev yapacak kişi sayısı binlerle anılacak. Dağ Mihmandarlığı kavramı, Modern Dağ Rehberliği kavramı ile yer değiştirecek, Kültür ve Turizm Bakanlığı yasaları ile Dağ rehberliği standartları entegre edilerek gelişimi ve modernizasyonu sağlanacaktır.

Yürüyüş Grupları:
Artık çok önemli bir sayıya ulaşan, hafta sonu günübirlik ve konaklamalı faaliyet gösteren kulüplerimizin faaliyetlerinin federasyonca kabul edilmesi, Bu etkinliklerin daha bilinçli ve risk faktörlerinin azaltılarak devam ettirilmesi arttırılması ve geliştirilmesi için gerekirse eğitim müfredatı içinde eklenebilecek bazı maddeler ile bu kulüplere yönelik eğitim etkinlikleri planlanacak, her kulübün kendi içinde belirleyeceği, bir yada daha fazla arkadaşımızın yürüyüş teknikleri, rota seçimi, kamp yeri tespiti gibi temel ve gelişim eğitimlerimizin konularına yönelik eğitimleri almaları sayesinde kendi kulüplerinde çalışmalarına yeni boyut kazandırılması ve yapılan her faaliyetin raporlanarak Federasyon arşivlerinde kulüplerin dosyalarında ve elektronik ortamda muhafaza edilmeleri bu sayede dünya da doğada etkinlik yaptıran ülkeler arasında hak ettiğimiz yeri almamız sağlanacaktır.

Endüstriyel:
Yüksekte Çalışma, Çığ, Kar ve karda hayatta Kalma gibi üst düzey eğitimlerin de verilebildiği bir okul haline gelecek olan Federasyonumuz, mezunlarının aktif görev alabileceği iş imkanlarını o iş alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile şirketlerin bünyesinde çalışma imkanları hazırlayacak, Gerekirse uluslar arası platformda, bu alanda biz de varız diyebilecek yeterlilikte personel yetiştirecektir, İş ve İnşaat Yasalarında meydana gelen değişim ve yenileşmeler ile yüksekte çalışan personelin eğitimlerinde görev alan şirketler ile yapılacak protokol ve iş birliği yetiştirdiğimiz sporculara iş imkanları sağlayacak bu sayede istihdam oluşturulacaktır.

İnsan Kaynakları:
Turizm alanında, Endüstriyel Dağcılık alanında, kurum ve kuruluşlar ile Kentlerde oluşturulan rekreasyon merkezlerinde Dağcılığı, spor tırmanışı, kampçılığı, tanıtan ve uygulatan antrenör ve hakemlerin görevlendirilmesini, İnsan Kaynaklarımızın Etkin çalışmasıyla gerçekleştireceğiz,

Üniversiteler:
Her üniversiteye bir Tırmanma duvarı, Her üniversiteye bir aktif kulüp çalışmaları yapılacak, böylelikle geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve genç yöneticilerin erken yaşta görev alabilmeleri sağlanacak, Yaptıkları tırmanışlar Federasyonumuzca tanınacak ve kabul edilecek, Alacakları eğitim desteklenecek, malzeme ve nakdi yardım konusunda katkı sağlanacak, Proje ve gelişim çalışmaları için rehberlik yapılacak bu şekilde çatı olması gereken Federasyonumuz tüm camiayı kucaklayabilecektir. Bu iş yeni yönetimin sayesinde başarılacaktır,

Diğer Federasyonlar ile İş birliği:
Okul Sporları Federasyonları ile iş birliği Spor Tırmanış Yarışmaları,
Kayak Federasyonu ile iş birliği Dağ kayağı Yarışmaları,
İzcilik Federasyonu İle iş birliği, Birilikte eğitim ve kamp,
Bisiklet Federasyonu ile iş birliği, Dağ bisikleti ve tırmanış organizasyonları,
Oryantiring Federasyonu ile iş birliği,
Atletizim Federasyonu,ile iş birliği, Dağ koşuları
bağlantı kurulması gereken bütün federasonlar ile birlikte etkinlik yapılarak çoklu organizasyonların ülkemize kazandırılmasını sağlayacaktır.

Daha uzun içerik olacağı için sona bırakmayı tercih ettiğimiz TIRMANIŞ VE ALPİNİZM;
Türkiye Dağcılık Federasyonu Ülkemiz dahilinde yaptığı tırmanışları dünyanın çatısı dediğimiz 7000 m. - 8000 m.ve 8000 m. üstü zirvelere tırmanışlar düzenleyecek, Dağcılık Federasyonu hak ettiği yere ulaştırılacaktır. Ülkeler arası yapılan projeler ile sporcu değişimleri sağlanacak, her ülkede tırmanabilen bir federasyon haline geleceğiz ve Ülkemizi ve Dağcılığımızı dünyaya tanıtacak çalışmalar hazırlayacağız. Ülkemizin her bölgesinde her dağına tırmanmak için elimizden gelen çalışmayı gerçekleştireceğiz. Dağlarımızda ve özellikle Aladağlarda keyfiyete bırakılarak hareket ederek isteyenin istediği yeri BOLTLAMASI, yerli ve yabancıların dağlarımıza ve Evlatlarımızdan emanet aldığımız doğamıza zarar vermeleri konusunda tek yürek olacağız ve Boltlama yapabilmek için devlet ve federasyon etik kurulunca uygun görüş çıkarılması, aksi taktirde suç olarak kabul edilmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Yıllardır olumsuz nedenler ile tırmanılamayan ve ülke turizmine katkı sağlayamayan, hatta Türkiye Dağcılık Federasyonunun flama işareti olarak da kabul edilen Cilo dağlarını fotoğraflarıyla değil haritalarıyla değil bizzat giderek tırmanarak göreceğiz, Spor ve sporcu kavramlarıyla kardeşlik dostluk ve beraberlik bilincini tekrar hatırlayacak, Anadolu Coğrafyasında yaşayan tüm insanların bir yürek olduğunu göstermek adına, ülkemizin her alanında kültürümüz ve törelerimizin gereği misafirperverliğe gönülden ev sahipliği yapacak, Muğla' nın Eren Dağından, Hakkari' nin Cilo suna, Kars'ın Allahuekber dağlarından Kırklareli ve Edirne'nin Istranca Dağlarına kadar çıkılmadık dağ gidilmedik zirve kurulmadık kamp bırakmayacağız.

Önemli bir soru olacak Siz Kimsiniz: BİZ HEPİMİZİZ, siz yada diğerleri değil BİZİZ, Sen Ben O Hepimiz BİZ diyebildiğimiz sürece güçlüyüz. Ancak bu şekilde hareket edersek Ülkemiz Dağcılığı doğru bir platforma taşınabilir,

Saygılarımızla,

Aday Yönetim Kurulu Adına

Mustafa ÖZPOYRAZ
DAĞCI
Çünkü sözleriniz davranışlarınız olur.
Davranışlarınız pozitif olsun,
Çünkü davranışlarınız alışkanlık

Konu binali tarafından (26-09-2012 Saat 00:24 ) değiştirilmiştir.
proksi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
arkadaşlarım, Çok, değerli, doğa, dostları, saygıdeğer

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)