29-01-2009, 23:02 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Eyüboğlu Eğitim Kurumları tarafından velilere yönelik olarak, “Etkili Aile İletişimi” başlıklı bir eğitim programı düzenlendi. Çocuk ve anne-baba ilişkisinde doğru iletişim ve doğru yaklaşım yöntemlerinin interaktif bir biçimde paylaşıldığı 6 ila 10 haftalık eğitimlere 93 veli katıldı. Anaokullarından ilköğretim 8. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinde verilen eğitim, 23 Ocak’ta yapılan sertifika töreni ile son buldu. Eyüboğlu Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından velilere yönelik olarak gerçekleştirilen 6 haftalık ‘Etkili Aile İletişimi’ eğitim programını tamamlayan veliler, katılım sertifikalarını Çamlıca Kampüsü’nde düzenlenen törende aldılar. Anaokulu ve ilköğretimin tüm sınıflarında eğitim gören çocukların velilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde, anne-babaların, çocuklarıyla yaşadıkları ya da yaşamaları olası iletişim zorluklarının üstesinden gelmelerini kolaylaştıracak konular ele alındı. “Kabul”, “iletişim engelleri”, “etkili dinleme yöntemleri”, “çatışma çözme yöntemleri” gibi başlıkların ele alındığı eğitimde, bilgi aktarımı dışında bazı grup oyunları ve etkileşimli etkinlikleri de içeren interaktif bir yöntem izlendi. Veliler eğitim boyunca; kendi çocuklarının yaş grubu gelişim özellikleri hakkında bilgi edindiler ve herhangi bir sorun yaşadıklarında çocuklarına karşı nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda farklı yöntemleri uzmanlarla tartıştılar. Bazen istemeyerek de olsa çocuklarına karşı kullandıkları iletişim engellerinin farkına vardılar. Ayrıca olumlu iletişim konusunda atılacak adımlar ve çocukları ile daha etkin bir iletişim için neler yapabilecekleri hakkında uzmanlardan detaylı bilgiler aldılar. Neden doğru iletişim? Eğitimleri düzenleyen Eyüboğlu psikolojik danışmanları, çocuğun okul ve yaşam başarısı için sadece zihinsel ve fiziksel sağlığının iyi olmasının yeterli olmadığını belirttiler. Uzmanlar, çocukların kendine ve başkalarına saygı duyan, uygun yerde, uygun biçimde ´evet´, ya da ´hayır´ diyebilen, sorumluluk alabilen, kendine güvenen, sorun çözme becerisi gelişmiş, bilgili, yenilikçi, duyarlı bireyler olarak yetiştirilebilmeleri için etkili iletişimin önemine dikkat çektiler.
Etiketler |
anlamak, Çocukları, İçin, İletişim, “doğru |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|