kimseyi rahatsız etmiyor mu bilmiyorum ama bu yeni müfredatla beraber gelen değerlendirme formları,ölçeklendirme anahtarları derken harcanan dünyanın kağıdını gördükçe burnum sızlıyor..her bir öğrenci için harcanan kağıt,her sınav için,her görev için.....tüm dünya bas bas bağırırken,çevre bilinci gelişirken hiç mi biri çıkıp bunu sorgulamaz??geçenlerde program tanıtımı için tüm bed.eğt.öğretmenlerini topladılar,sonunda da eleştiri istediler.bunları orada da yazdım ve karşılığındaki cevap şu idi
zaman öğrencilerimi alıp ağaç dikmeye götürürdüm... evet..ağaçlar 2 yılda büyüyor ve işimizi görüyor değil mi?arkadaşlar!lütfen bu konuda duyarlı olalım.ne yapalım bizden istenen bu deyip kenara çekilmeyelim.evet yeni programda güzel şeyler var.ama öğrenci değerlendirilirken dünyanın ağacını da katletmeye çanak tutmayalım..en azından zümre toplantılarında ya da gelen müfettişlere bundan bahsedelim..değerlendirmenin daha birçok pratik yolu var.bugüne kadar beden eğitimi öğretmenlerimiz bizleri değerlendirirken yanlı mı davrandılar yani..(bu ölçütler daha objektif diyenlere)..hayatta en önemli şey işini doğru yapmak değildir sadece..tabiki bu önemli birşey..çocuklarınıza yaşanılası bir dünya bırakmak konusu kimseyi düşündürmüyor mu???şunu soruyorum herkese:SİZ HİÇ HAYATINIZDA AĞAÇ DİKTİNİZ Mİ??? Lütfen yaptığımız işleri biraz sorgulayalım..