17-02-2008, 12:38 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
4 Mesajına 5 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Okulların bağlı olduğu belediyeler, geçen 5 yıl boyunca özellikle suç ve uyuşturucu çetelerinin etkin olduğu bazı bölgelerde okula gönderilmeyen ve eğitimlerine evlerinde devam eden çocukların sayısında 8 kat artış olduğunu açıkladı. Bu konuda ellerinde kesin rakam bulunmadığını belirten yetkililer, bunda da anne-babaların bu konuda hükümete bilgi verme zorunluğu bulunmamasının etkili olduğunu ifade etti. Çocukların evde eğitilmesindeki diğer önemli etkenlerin de okullardaki disiplinsizlik ve giderek düşen eğitim kalitesi olduğu bildirildi. İngiltere'de yasalar, 16 yaşına kadar her çocuğun eğitim almasını şart koşuyor. Ancak bu eğitimin okulda olmasına ilişkin bir zorlama bulunmuyor. Evde eğitilen çocuklar için, okullarda uygulanan müfredatın uygulanması şartı aranmayan ülkede, evde eğitilen çocukların okullarda eğitim gören çocuklarla aynı bitirme sınavlarına tabi tutulması ve bu sınavlarda başarılarını kanıtlayarak yüksek öğrenime devam etmesi gerekiyor. |
Reklam Alanı |
18-04-2008, 21:42 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
onlar korkudan çocuklarını okula göndermeyen zengin ebeveynler, ama bizde ilgi ve parasızlıktan okula gönderilmeyen ve çalıştırılan çocuklar . arada fark var... bizde de erkin koray aynı uygulamayı yaptı ama , kızı büyüdüğü zaman, kızını okula göndermemekle hata yaptığını açıkladı erkin koray.
biz, iyiyiz, sanırım, yine |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|