03-03-2012, 10:45 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Beden eğitiminde sınıf yönetimi ????
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
09-03-2012, 09:54 | #2 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 1
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
benden sana tavsiye hiçbir öğrenciye gereğinden fazla ilgilenme, yüz verme. baştan duruşunu göster ve mümkün olduğunca bozma, tutarlı ol, ceza veriyorsan (şiddete karşıyız) cezayı geri çekme; çünkü sonra öğrenci en çok bunu kullanıyor, ceza verdiğin davranışı başka öğrenci yapsa bile ona da aynı cezayı ver. yani aynı davranışa bazen ceza verirken bazen vermemezlik yapma, seni kızdırmak isteyecekler çocukların en çok hoşuna giden davranışı. sakın kıma, o davranışı uygun yollarla halletmeye çalı. (öğrenci ile yüz yüze konuşabilirsin, timeout, davranışın üzerinden biraz zaman geçtikten sonra) seni kızdırdıkları olayın üstüne gidersen daha çok yapıyorlar, hiç ilgilenme
arkandan ıslık çalanlar olacak dönüp de sakın bakma, onların davranışından rahatsız olduklarını sinirlenerek onlara belli edersen hep yaparyar. bak ben geçen ay bu ıslık olayından çok rahatsız oldum. öğrenci cama çıkmış ıslık çalıp camın altına saklanıyor. hiç ilgilenmedi. ilk önceleri davranış biraz arttı, dikkatimi çekmeye çalışıyor tam 15 gün sabrettim. şimdi ıslık falan çalmıyor yoruldu.(davranışın sönmesi) bilimsel deneyleri de var. hocam hiç kimseyle ilgilenme. bir de davranışından rahatsız olduğun öğrenciye sorumluluk ver, önemli görev ver bu onun çok hoşuna gidiyor. hem olumsuz davranışı kendi yapmıyor hem de kimseye yaptırtmıyor. ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN BİR ŞU BAŞIMIZDAKİ İNSANLARA ALLAH AKIL VERSİN DE ÖĞRETMENLERİN NE DURUMDA OLDUKLARINI GÖRSÜNLER. ARTIK ÜZERİMİZE OLUMSUZLUKLARLA GELMESİNLER. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, eğitiminde, sınıf, yönetimi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|