Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu 15 milyon genci ilgilendiren spor ve beden eğitimi konusunda, 2 yıllık sağlık idaresi meslek yüksek okulu mezunu danışmanını okul içi beden eğitimi ve spor izcilik daire başkanlığına atadı.
75 bin okul ve 62 beden eğitim ve yüksek spor okulu bulunan Türkiye'de her yıl yaklaşık olarak 120 bin civarında spor uzmanının mezun oluyor. Türkiye'de aktif 500 bin civarında spor uzmanı ve beden eğitimi öğretmeni çalışırken, 2 yıllık sağlık idaresi meslek yüksek okulu mezunu birinin 15 milyon genci ilgilendiren okul içi beden eğitimi ve spor izcilik daire başkanlığına atanması tepki yarattı.
25 Kasım'da yayımlanan resmi gazete bakan danışmanı Halime Sevil Toros'un asaleten bu göreve atandığı duyuruldu. Bu kadar spor uzmanının olduğu ülkede Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kendi danışmanı Halime Sevis Toros'u okul içi beden eğitimi ve spor izcilik daire başkanlığına ataması spor camiasında tepki ile karşılandı. Bu durumdan Spor Bakanı'nın haberi olmadığı öğrenildi.