![]() |
![]() |
#11 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 ![]() |
![]() Reklam Alanı
|
![]() |
![]() |
Reklam Alanı |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]() iogm.meb.gov.tr/files/mevzuat/87.xls bunun neresinde sınavlar yazıyor okuldaki çizelgeler böyle çok da önemli degil daha önceki mesajımda verdigim linkte (en son resmi yazı) resmi yazıdaki çizelgede sınavlar bölümü var ama müdürümüzün ve burda gördügüm kadarıyla birçok kişinin bundan haberi yoktu ve bana sınav yapmayacagımı ders içi performans verecegimi söylüyorlardı ta ki bugün resmi yazıyı gösterene kadar 8/10/2007 tarihli yazı “beden eğitimi ders proramındaki ölçme ve degerlendirme etkinliklerine göre yapılır “derken aşagıdaki yazıyı işaret ediyor. http://gonen10.meb.gov.tr/D/olcme_degerlendirme2.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
![]()
arkdaşlar konuyla ilgili yazıyı buldum. Bize gelen yazılarda yanlışlık olduğu anlaşıldı. Bize gelen yazıda seçmeli beden eğitimi ve spor etkinlikleri dersi denmekte, fakat bizim seçmeli beden eğitimi dersimiz yoktur. Yazının orjinalini bakanlıktan buldum ve indirdim
DUYURU: Ölçme değerlendirmede tereddüt edilen hususlar hakkında resmi yazı yayımlandı. Konu ile ilgiliResmi yazıyaulaşmak için TIKLAYINIZ... |
![]() |
![]() |
webmaster adlı üyenin yazısını beğenenler: | TuncaySonmez (15-01-2013) |
![]() |
#14 |
Çalışkan Üye
![]() teşekkür hocam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Girişken Üye
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 18 ![]() |
![]()
teşekkürler sayın hocam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
![]()
sözlü uygulama var .en az iki der yönetmelik yapacaksın,ayrıca da performan görevi oldu ödevi değil.Öğretmen gözetiminde yapılacak.
|
![]() |
![]() |
hemşin adlı üyenin yazısını beğenenler: | Goncid (22-03-2018) |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]()
meraba arkadaşlar ben çok araştırdım şu sonuca vardım sadece ders içi performans ve de uygulama sınavı yapacağız isterlerse öğretmen arkadaşlarım performans ödevi verebilir ama o notu ders içi ne yazacaklarmış müfettişler soyledi toplantıda
|
![]() |
![]() |
#18 |
Çalışkan Üye
![]() Değerli üyelerimiz, bir çok arkadaşımız gibi bende bu konuda tereddüt içindeydim, taki bugün Beden Eğitimi Dersi Öretim Programı ve Kılavuzu kitabını okuyana kadar. Daha önceden elimde yoktu ve bunu sitede belirtmiştim. Evet kitap elime geçti ve okuduğum sizlere aynen anlatıyorum ve derslerimizde buna göre not vereceğiz. Kitapta aynen söyle diyor: (Sayfa 43) 1.10. Beden eğitimi Dersinde Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarılar sınavlar, projeler, performans ödevleri aracaılığıyla ve ders içi performanslarına bakılarak değerlendirilir. Sınavlar: a. Beden eğitimi dersinde sınavlar yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki şekilde yapılabilir. Yazılı sınavlar 4-8 sınıflarda zümre öğretmenler kurulu kararı doğrultusunda yapılır. b. Yazılı sınavlar yapılacaksa, bir yarı yılda bir yazılı, bir uygulama sınavı olmak üzere iki sınava yapılır. Yazılı sınav yapılmadığı takdirde iki uygulama sınavı yapılır. c. Beden eğitimi dersinin yarıyıl notu belirlenirken sınavlardan alınan puanlar doğrudan ortalamaya katılır. Ders içi Performans: öğretmene bağlı Proje ödevi:öğrenci isteğine bağlı Performans Görevi ise kitapta en az bir tane verilmek zorundadır diye geçiyor fakat yeni gelen yazıya (yazı: Milli Eğitim Bakanlığının 08/10/2007 tarih ve 16251 emir örneğinde Performas görevleri öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardır bunun içindirki görsel sanatlar muzik beden eğitimi teknoloji tasarım derslerinde öğrenci başarısının belirlenmesi öğretim programlarında belirtilen ölçme değerlendirme etkinliklerine göre yapılır. Seçmeli beden eğitimi ve sporda ise öğrenci istediği taktirde yaparlar) göre ise, öğrenci isteğine bağlıdır. Bu yazı okul müdürlerinizde vardır, sayısını belirterek isteyebilirsiniz. Bu durumda sınavı şöyle yapıyoruz. - 2 uygulama sınavı, yok eğer yazılı yapacaksak 1 yazılı1 uygulama, - Birperformans görevi, - Bir ders içi performans, - Öğrenci isteğe bağlı olarakta projeödevi Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kerem BALYEMEZ www.bedenegitimi.gen.tr yönetimi |
![]() |
![]() |
hat64 adlı üyenin yazısını beğenenler: | TuncaySonmez (15-01-2013) |
![]() |
#19 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
![]()
tşkler keremciğim
![]() |
#20 |
Yeni Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
![]()
ARKADAŞLAR DİKKKAAAAT! ya sevgili arkadaşlar inan anlatamadım kimseye. gittiğim her yerde girdiğim her sitede aynı mevzu bakın arkadaşlar bizim not vermede yaşadığımız sıkıntılarda şöyle bir mevzu ki bu çok önemli göz ardı ediliyo nedir biz sınav denince aklımıza gelen sınav yazılı bakın bizim diğer bıranşlardan not konusunda hiç bir farkımız yok. e-okulda sınav yazan yere biz istersek uygulamalı istersek yazılı sınav yapar geceriz oraya cizelge falan arkadaşlar gerek yok kendiniz hazırlayın işlediğiniz konuları yazın örneğin ekzelden bi çizelge hazırlayın üst bölümüne sınıf tarih vesaire birer başlık voleybol parmak pas 20p manşet 20p işlediğin konular al sana çizelge ha yazılımı yapacaksın salonun yok kışın yazılı yap kim senden (müdür müfettiş) nasıl yaptığını sorarsa yazılıyıda koy önüne diğer yaptığın uygulama çizelgesinide ha şimdi diğer performans ders içi falan aynı diğer branşlar gibi ödev olarak kendine özgü bir oyun geliştir sahasını çiz falan bide klasik futbol sahasını yok basketbol potasını yap gibi ödevlerden kaçınalım çocuk ne kazanavcakki bundan özgün bi oyun yapsın getirsin kurallara müfredaata bu kadar bağlı kalmayın arkadaşlar ha göz ardı edin anlamında değil kışı var soğuğu var doğusu var batısı var köyü var salonu var koleji var nerde yapıyosanız oraya uygun plan sınav ödev ayarlayın ne kadar uyduğunuz değil ne kadar öğrencinin yol katettiği önemli kayseride çocuk voleybolun kuralını biliyosa ona sımacın basamaklamasını öğret bitlisin bi köyünde isen kaç kişi ile oynanır sahası nedir ellemi ayaklamı oynanırı öğret ben iki yerdede görev yaptım müfettiş müdür senin yaptıklarını beğenmeyebilir onlar gecer gider şahıstır ama öğrenci elinden gecen yılık ortalama 300 öğrenciye bişi veremezsen vebali sana müfettişin fırçasını arattırır yardımcı olabildimse ne mutlu bana ...
![]() |
![]() |
![]() |
turgut25 adlı üyenin yazısını beğenenler: | TuncaySonmez (15-01-2013) |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, eğitimi, sınavı |
Konuyu Toplam 9 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 9 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beden Eğitimi Yazılı Sınavı | damlaokur | Beden Eğitimi Yazılı Sınavları | 23 | 03-10-2018 00:37 |
Belki Çok Cahilce Olacak Ama - Beden Eğitimi Öğrt. Sınavı İle İlgili | Emre34 | İstek Bölümü | 0 | 26-06-2010 17:09 |
Beden eğitimi yetenek sınavı | RODAN | İstek Bölümü | 13 | 26-06-2010 05:39 |
beden eğitimi sınavı hakkında bilgi istiyorum | zeynelo | İstek Bölümü | 2 | 12-08-2008 11:13 |
Reklam Alanı |