18-02-2008, 19:17 | #21 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
18-02-2008, 21:17 | #22 |
Yeni Üye
arkadaşlar meraba böylesine düşüncede olan insanlar bide kalkmışlar olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmayı düşünüyolar ev sahibi olmak için bazı branşlarda dünyada söz sahibi olmak gerekir spor sadece futbol değil beden eğitimi dersi yeterli olmayan bir ülkede birde ders azaltırlarsa vay halimize bu uygulamalarla ne olimpiyat oyunlarına ev sahipligi yapabiliriz nede sporda başarılı oluruz
|
24-02-2008, 19:08 | #23 |
Girişken Üye
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Ne yazık ki diğer derslerin önemi artarken bizim branşımızın hem ders saati azalıyor hem de önemi. Bizde bu konuda beden eğitimci camiası olarak yetersiz kalıyoruz. Olimpiyat düzenlemeye aday oluyoruz çocukların spor yapma hakkını elinden alıyoruz. Girmeye çalıştığımız Avrupa Birliğinde dahi brakın Beden eğitimini adaölar yüzmeyi bile ayrı ders saati olarak okutulyor. Biz ise bütün konuları hatta konu değil oyunları ( ARTIK ) bile kör topal bi müfredatın içine sıkıştırıp 40 dk. de anlatmaya çalışıyoruz.İçler acısı. VAY ANAM VAY.....
|
24-02-2008, 23:18 | #24 |
Yeni Üye
Bütün arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum. Olaya duyarlı yaklaşdıkları için,bu sorunlar sürekli olarak konuşulacak taki birlikte iş yapmayı beraber hareket etmeyi öğrenene kadar bu problemler 3, 5 kişinin sorunu olmaktan çıkıp bizim meselemizdir dedimiz an aslında yolu yarıladığımız andır.herkezi ben değil biz olmaya davetle...
|
26-03-2008, 19:22 | #25 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Arkadaşlar eminim ki, güm gelecek ve Beden Eğitimi ders saatleri daha da yükselecektir, çünkü bu saçma sapan sistemle pek bir yere varacağımızı sanmıyorum, Bunu elbet görecek birileri olacaktır...
Şöyle spordan anlayan bir Bakan'ımız, sporu seven devlet büyüklerimiz hiç mi olmayacak??? umarım göreceklerdir bu yanlışlarını.......
05-09-2008, 22:07 | #26 |
Yeni Üye
BEN BİR BEDEN EGİTİMİ ÖGRETMENİ DEGİLİM ARKADASLAR AMA BEDEN EGİTİMİ BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDUM.VE BİR ÖGRETMENİM AMA NE ÖGRETMENİ OLDUGUM BELLİ DEGİL İSTER TEKNELOJİ TASARIM İSTER RESİM İSTER MÜZİK İSTER DİN KÜLTÜRÜ DEYİN. NE KADAR DERS VARSA OKULDA GİRMEK ZORUNDAYIM.ÇÜNKÜ DERSİM MAASIMI DOLDURMAYA YETMİYOR.BEDEN EGİTİMİ DERSİM YETMİYOR BAZILARINIZ 3 OKULA BİRDEN GİDİYORMUŞ OKUDUGUMA GÖRE BENİM BU ŞANSIMDA YOK.O YÜZDEN NE KADAR KALAN DERS VARSA BENİM.VE BEN BİR BEDEN EGİTİMİ ÖGRETMENİ DEGİLİM BİR ÖGRETMEN OLMAMA RAĞMEN... |
06-09-2008, 21:38 | #27 |
Yeni Üye
hocam hepinize katılıyorum,hepimiz bu konuda hemfikiriz,40 dk lık beden egitimi dersi öğrencinin en sevdiği ders olmaktan çıkıp alelacele derse girip bir çırpıda biten,enerjisini atamayan,doyuma ulaşılamayan bir ders halini alarak öğrenciler için sıradanlaşmaktadır. Bunun uzun vadeli sonuçları olimpıyat gibiönemli organizasyonlarda ortaya çıkmıştır,bu kadar genç nüfusa sahip bir ülkenin başarı sıralamasında en altlarda olması başka yoruma gerek bırakmıyor,ama yakın zamanda gerekli tedbirlerin alınıp bunun da beden eğitimi ders saatlerininyükseltileceğine etki edeceğini temenni ediyorum |
06-09-2008, 22:21 | #28 |
Üye
ben beden eğtimi ders saatinin artırılacağına inanmıyorum. 1 saate düşüren zihniyet başımızda olduğu sürece bizim ders saatimizin artmasını beklemek biraz hayalcilik olur. Ama kızmıyorum çünkü bu zihniyeti başımıza getiren bizleriz onun için hiç dövünmeyelim. Kim ders saatlerimizn artması için olumlu birşey yaptı? Hangimiz ak partili yöneticilere mail bombardımını tuttuk, hangimiz spor yazarlarını arayarak konuştuk veya mail attık, kim başbakana mekup attı, sorunları dile getirdi, yahudinin içimize attığı bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetine bürünerek elimizi kıpırdatmıyoruz. Onun için arkadaşlar hiç dövünmeyelim. Şapkamızı önümüze alıp düşünelim nerde yanlışlık yaptık diye. Saygılarımla...
|
06-09-2008, 22:45 | #29 |
Yeni Üye
herkesin yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. öncelikle sabır daha sonrada başarılar dilerim.
malesef derslerimiz budandı. aynı branştan olmayan arkadaşlarımız bile beden eğitimi derslerinin öğrenciler üzerindeki etkisini ve yararlılığından bahsederken, okul idarelerinin tutumu seçmeli derslerin seçiminde liselere giriş sınavı veya seviye belirleme sınavının sonucuna olumlu katkı sağlanabileceği düşüncesyle sınıf öğretmenlerinin girebileceği derslerden seçiliyor. en çokta 6, 7, yada 8 lerden birinde zorunlu olarak okutulan medya okur-yazarlı dersi beni rahatsız ediyor. her ne kadar satranç seçildiğinde biz de pay alıyor olsakta, ben şahsen kendi öz dersimiz olan spor etkinliğinin seçilmesinden yanayım. türkiyenin en büyük bankalarından birinin bile satrançla ilişkilendirilmiş reklamları tv lerde dönerken, milli eğitim bakanlığıyla gençlik spor bakanlığının birbirini yalanlayan demeçleride2008 pekinolimpiyat oyunları fiyaskosunda gözler önüne serildi. 11 yıllık beden eğitimi öğretmeniyim ve düzen alıştırması olmadan ders olmaz diyenlerdenim. umarım SBS sınavı 4 ve 5 sınıflarda da olmaz. yoksa orada da %50 budama yaşarız. saygılarımla malkoç yıldırım kütahya şehitler ilköğretim okul (azot i.ö.o) ben bunu daha çok seviyorum |
30-11-2008, 15:15 | #30 |
Üye
Teşekkürleriniz: 1
sevgili hocalarım engelli çocukların spor eğitimi gibi bir müfredatttan bende hoşlanmadığım gibi düzen alıştırmalarını ilk günden beri daha çoşkulu işliyorum.herkese selam olsun. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, dersi, düştü, eğitimi, neden, saate |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|