19-10-2008, 19:06 | #1 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
slm, ben 2005 yılında atandım, okulum çok kenar bir mahallede ve maddi durum olarak spor kulubune gelir toplamakta çok zorluk çekiyoruz e haliyle toplanan para katılım ve temel ihtiyaçlara ancak yetebiliyor.Neyse soruma gelirsem, okulumda spor kulubune topladığım para için ziraat bankasından hesap açılması gerektiğini ve bu paranın oraya yatırılması gerektiğini okul müdürüme ilettim.Müdür de hesap açılması için müdür yardımcısını görevlendirdi.Okulun müdür yardımcısı bu iş için bi kaç kez gitti geldi bi hesap açmayı beceremedi oysa biz yönetim kurulu olarakkarar defterinde hesap açılmasına dair karar bile almıştık.Sonun da müdür yardımcısı pes etti ve sorumluluğu neyse biz üstümüze alıyoruz nasıl olsa az bir miktar ve hemen kullanacaksınız, hesap açmaya gerek yok dedive hesap açtırmadı.Ama benim içim rahat değil sizce de kesin hesap açtırmalımıyım böyle bir durumda müfetttişlere verilecek cevabım ne olmalı size soruyorum?? |
Reklam Alanı |
19-10-2008, 22:42 | #2 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
sayın hocam, bu durumda kendinizi garantiye almanız için okulun hesap numarasına yatırın parayı. oradan parayayı çekiniz sonra da faturalandırınız ve sonrada gelir gider defterlerine girdi çıktıları yapınız. başka bir sorun olmaz inş.
Buda bir yöntemdir çünkü parayı bankada kayıt altına alıyorsunuz. ama yinede hesap oluştursaydınız iyi olurdu. Çalışmalarınızda bşarılar dileirm. İnş. yardımcı olabilmişimdir. |
19-10-2008, 23:48 | #3 |
Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
para toplama işi bitince zaten toplanan parayıhemen bir ihtiyacımızı almak için kullanıyorum ve ne aldıysam hepsinin faturasını saklıyorum vegelir gider defterine işliyorum.İşte tek eksiğim bi banka hesabının olmaması malesef o da benden kaynaklanmıyor..Umarım bi sorun çıkmaz Teşekkür ederim hocam fikrinizi paylaştığınız için. |
20-10-2008, 10:27 | #4 |
Girişken Üye
4 Mesajına 5 teşekkür edildi.
arkadaşım mutlaka banka hesabı açmak zorundasınız köy okulu olsaydınız problem sanırım olmazdı. ancak ilçede iseniz müfettişler sorar. çünkü % 15 lig heyeti ücreti ödemek zorundasınız. bu iş bizde çok sıkı ayrıca harcamalarınızı da bankadan göstermek zorundasınız. inşallah başınıza iş gelmez.
ayrıca müdür yardımcısınında banka da hesap açtıramamasıda ayrıca sorulması gereken soru? gerçekten ilginç yazık kolay gelsin öğretmenim |
21-10-2008, 21:47 | #5 |
Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
ziraat bankasından zaten bu beklenir. sizin idarecilerinizden böyle bir talepte bulunmanıza da gerek yok zaten. kulüp başkanı (beden eğitimi öğr) ve başkan yardımcısı ilgili bankaya gidip okulunuz örneğin ; cumhuriyet ilköğretim okulu spor kulübü adına hesap açtırınız. banka bu hesabı açmak zorunda.eğer sorun çıkarsa- ki nasıl çıkıyor anlamış değilim- banka müşteri hizmetlerinden bu sorunu çözebilirsiniz. hesabı iki kişi işlem yapmaya yetkili olarak açtırıyorsunuz. eğer ileriki dönemlerde kişilerden biri çeşitli nedenlerle değişirse budeğişikliği idareden tekrar para çekmeye yetlili olduğuna dair yazı çıkarıp bankaya veriyorsunuz. elinizdeki parayı mutlaka bankaya yatıracaksınız diye bişey yok aslında.eğer elinizde gider ile ilgili fatura varsa tabi.ama ileride harcama yaparım diyorsanız bu miktarın tüzükte bulunan oranı kadar tutabilirsiniz.şu an aklımda değil bu oran.arkadaşlarında dediği gibi mutlaka bu hesabı açmanız gerekiyor. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
banka, hesabı |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|