|
04-02-2009, 00:49 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Reklam Alanı
width=360 height=1> AYDIN, 2010 KIŞ OLİMPİYATLARINI GARANTİLEDİ width=360 height=1> width=360 height=1> width=360 height=1> width=360 height=1> Kış olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden ilk Türk bayan sporcusu Kelime Aydın, 2010 Kış Olimpiyatlarına gitmeyi garantiledi. id=Autonumber2 borderColor=#111111 height=277 cellSpacing=5 cellPadding=5 width=490> medium none; medium none; medium none; medium none" colSpan=2 height=30> AYDIN, 2010 KIŞ OLİMPİYATLARINI GARANTİLEDİ medium none; medium none; medium none; medium none" colSpan=2 height=63> Kış olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden ilk Türk bayan sporcusu Kelime Aydın, 2010 Kış Olimpiyatlarına gitmeyi garantiledi. medium none; MARGIN-TOP: 10px; MARGIN-BOTTOM: 20px; #c0c0c0 1px dotted" colSpan=2 height=14> İlk kez Türkiye adına 2002 yılında ABD'nin Salt Lake City kentinde düzenlenen olimpiyatlara katılan ve bu başarısını 2006 yılında İtalya'nın Torino kentinde yapılan olimpiyatlarda da sürdüren milli sporcu, gelecek yıl Kanada'nın Vancouver kentindeki olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Bulgaristan'ın Borovets kentinde yapılan Kayaklı Koşu Balkan Kupası 2. Etap yarışmalarında, ilk gün 5 kilometre klasik teknikte 86.40 FIS puanı alan Kelime Aydın, ikinci gün de 10 kilometre serbest teknikte 87.78 FIS puanı alarak barajı aştı ve olimpiyatlara direkt katılmayı başardı. Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, yaptığı açıklamada, Kelime Aydın'ın, Türk kayağının yetiştirdiği başarılı ve örnek sporculardan birisi olduğunu belirterek, ''Kelime'den Vancouver'de büyük başarılar bekliyorum. Torino'ya göre çok çok daha iyi olacaktır. Çünkü Torino'da hiç beklemediğimiz şekilde hastalandı ve hastaneye kaldırmak zorunda kaldık. Hasta haliyle yine de 30 kilometre yarışına katıldı'' diye konuştu. Milli sporcunun Balkan Kupası yarışlarında çok iyi yarışlar çıkardığını ve altın madalya kazandığını dile getiren Ayık, ''Bu başarılarıyla olimpiyatlara direkt katılma hakkını kazandı. Beni çok mutlu etti. Biz de kendisini 18 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak dünya şampiyonası için hemen Gerede'de tek başına kampa aldık. Dünya şampiyonası da en az olimpiyatlar kadar zor. Olimpiyatlara kadar Kelime ve diğer olimpiyatlara gidecek sporculara aralıksız kamp programı uygulayacağız'' ifadelerini kullandı. AYDIN: ''DERECELERİMİ YÜKSELTMEK İSTİYORUM'' Milli sporcu Kelime Aydın ise 2010 Kış Olimpiyatlarında, bir önceki olimpiyatta aldığı derecelerin üstüne çıkmak istediğini söyledi. 2006 olimpiyatlarında hastalığının da kendisini olumsuz etkilediğini belirten milli sporcu, ''Torino'da belki ilk 3'e, ilk 10'a giremedim ama yakaladığım dereceler, içinde bulunduğum şartlar göz önünde bulundurulursa kötü değil. Sonuçta orada elit sporcularla mücadele ettim. Bu ay Çek Cumhuriyeti'nde dünya şampiyonası var. Olimpiyatlara katılacak önemli sporcular da geleceği için önemli bir sınav olacak'' diye konuştu. Kış olimpiyatlarına katılan ilk Türk bayan sporcu olmasını da değerlendiren Aydın, ''Benden daha başarılı bayan sporcuların da çıkacağına inanıyorum. Kayakta elde ettiğim başarılarla öncü olduğumu düşünüyorum. Umarım ülkemizdeki diğer bayan sporculara da örnek oluyorumdur. Çünkü Türkiye'de bayanların spor yapmasına pek sıcak bakılmıyor'' ifadelerini kullandı. G.S.G.M
04-02-2009, 01:02 | #2 |
Guest
|
güzel haber....
|
04-02-2009, 11:48 | #3 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
teşekkürler ve başarılar.
|