|
09-05-2009, 22:05 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Annelere Hak Ettikleri Değeri Vermek Borcumuzdur /> <?: = v ns = :schemas-microsoft-com:vml" /></v:stroke></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:ulas></vath><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shape></v:><?: = w ns = :schemas-microsoft-comffice:word" /><w:wrap ="square" anchory="line"></w:wrap></v:shape>Kültürel beslenmesi hangi düzeyde olursa olsun “anne” sözcüğü, işiten herkesin içinde bir sıcaklığın oluşmasını sağlayan tılsımlı bir sözcüktür. =MsonormalTable MARGIN: auto 4.8pt; mso-cellspacing: 1.5pt; mso-table-overlap: never; mso-yfti-tbllook: 1184; mso-table-lspace: 7.05pt; mso-table-rspace: 7.05pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left; mso-table-top: .05pt" 0; #f4f4f4; 0.75pt; #f4f4f4; 0.75pt; 0.75pt; #f4f4f4; 0.75pt; #f4f4f4; : transparent" > 1"> #f4f4f4; 0.75pt; #f4f4f4; 0.75pt; 0.75pt; #f4f4f4; 0.75pt; #f4f4f4; : transparent" > 2"> #f4f4f4; 0.75pt; #f4f4f4; 0.75pt; 0.75pt; #f4f4f4; 0.75pt; #f4f4f4; : transparent" > 3; #f4f4f4; 0.75pt; #f4f4f4; 0.75pt; 0.75pt; #f4f4f4; 0.75pt; #f4f4f4; : transparent" > Kültürel beslenmesi hangi düzeyde olursa olsun “anne” sözcüğü, işiten herkesin içinde bir sıcaklığın oluşmasını sağlayan tılsımlı bir sözcüktür. Hiçbir temel ihtiyacını karşılayamaz halde dünyaya gelen varlığı, hiçbir güdülemenin yönlendiremeyeceği üstün fedakârlıklarla yetiştiren, el içine katan duygu, annelik duygusudur. Bir ferdin kişiliğinin oluşumunda, yetenek ve hassasiyetlerinin gelişmesinde annesiyle geçirdiği bebeklik ve çocukluk yıllarının önemli bir yer tuttuğu aşikârdır. Bir milleti millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Yine tarih boyunca milletine yol gösteren önderlerin, kahramanların yetişmesinde de anneler çok ayrı bir yere sahiptir. Bizleri hiçbir karşılık beklemeden özveri ile yetiştiren annelerimizin, sağlıklı ve bilinçli bir topluma katkısı inkâr edilemez bir gerçektir. Ailenin ve toplumun temel taşı olan annelerimize hak ettikleri değeri vermemiz her şeyden önce bir vefa borcudur. Çünkü anneler, çocukları doğuran değil, aslında toplumu doğuran, dolayısıyla yarınlarımızı şekillendiren en saygıdeğer varlıklarımızdır. Dayanışma ve sorumluluk duygusunu, zorluklarla mücadele etme bilincini; şefkati, merhameti, ahlakı ve mutluluğu eğitim-öğretim hayatımızın ilk öğretmenleri olan annelerimizden öğrendik. Barış toplumunun, annelerin söylediği sevgi dolu ninnilerle ve kulağa fısıldadığı küçük uyarılarla temellendirileceğini akıldan çıkarmamak gerekir. Aileyi, bilhassa anneyi ihmal eden, toplumun inşasında annenin rikkat ve esirgeyiciliğini gözden kaçıran toplumlar geleceğini tehlikeye atmaktadır. Anneler Günü, adına gün ihdas edilmiş aziz varlıklarımızın günleri gibi tüketim toplumunun, gerçek bağlamından kopararak tüketimi artırma vesilesi biçiminde ele aldığı bir gün olması hasebiyle kültürel zeminimizde iğreti durmaktadır. Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu kabul etmiş bir toplumda 365 gün anneler günüdür. Ailevi bağların koptuğu toplumlarda ise anneler günü, babalar günü gibi ritüeller palyatif köprüler olarak aslında vicdanları sızlatmalıdır. Anneler Günü’nü, çalışan annelerin sorunlarını bir kez daha dillendirme ve başlara taç annelerin çalışma hayatında yaşadığı sıkıntılardan arındırılması için sürdürdüğümüz mücadeleyi tazeleme vesilesi olarak kabul ediyoruz. Devletin her işyerine kreş ve bebek bakım üniteleri açmasını, emzirme izni süresini artırmasını, çalışma şartlarını ve sürelerini annelik durumuna göre düzenlemesini, izinde geçen sürelerinin emekli keseneklerinin devlet tarafından ödenmesini ve emeklilikten sayılmasını talep ediyoruz. Annelerimize bu günde güzel hediyeler alalım ancak en fıtri ve en anlamlı hediye olan sevgimizi vermeyi de unutmayalım. Bu vesileyle bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyoruz.
10-05-2009, 01:14 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
tüm annelerimizn anneneler gününü kutluyorum
10-05-2009, 10:57 | #3 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
ANNEME MEKTUP
Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece bir lâhza kaldığım zaman, Geceyi koynuma aldığım zaman, Gözlerim kapanıp daldığım zaman, Yeniden yollara düzülmekteyim. Son günüm yaklaştı görünesiye, Kalmadı bir adım yol ileriye; Yüzünü görmeden ölürsem diye, Üzülmekteyim ben, üzülmekteyim. Anneler gününüz kutlu olsun |
10-05-2009, 11:54 | #4 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
<?: = v ns = :schemas-microsoft-com:vml" /></V:STROKE></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:ULAS></V:PATH> /><O:LOCK v:ext="edit" aspectratio="t"></O:LOCK></V:SHAPE> </V:STROKE></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:ULAS></V:PATH><O:LOCK v:ext="edit" aspectratio="t"></O:LOCK></V:SHAPE> ANNEM Bağım olsa, bahçem olsa İpek kumaş bohçam olsa, Sabah olsa, akşam olsa Annem gitmese yanımdan Her zaman baksam yüzüne, Uyurum yatsam dizine. Rastlamadım kem sözüne Sesi çıkmaz kulağımdan. Bir sözünü iki etmem. Canımı verir incitmem Annemsiz cennete gitmem Onu severim canımdan İbrahim ŞİMŞEK
10-05-2009, 13:43 | #5 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
iyiki varsınız annelerimiz. tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.
annelere, borcumuzdur, değeri, ettikleri, hak, vermek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|