16-12-2007, 22:54 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
Ne demektir ALO? "Telefonda hemen hemen her gün kim bilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla baş başa bırakıp onu terk etti. Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır. R mso-special-character: line-break"> R mso-special-character: line-break"> |
Reklam Alanı |
16-12-2007, 23:49 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
tşkler keremciğim ilginç bilgi çok hoş bir şey yaaa
16-12-2007, 23:56 | #3 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Çok hoş ve de hüzünlü.
17-12-2007, 09:59 | #4 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Çok hoş bir şeymiş yaaa)
17-12-2007, 19:29 | #5 |
Girişken Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
ben bunun hello'DAN geldiğini biliyordum..ingiltere'DE bu şekilde açıyor insanlar telefonunu mesela.ing.okunuşu (haloo) bizde olmuş aloo diye biliyorum..bilmem doğrusu hangisiii...
|
17-12-2007, 19:40 | #6 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Bu alaska ALO ' su.. o da england HALOO su. ( H ) yı yutup aloo diyorlar canım calimero.
17-12-2007, 20:03 | #7 |
Girişken Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
demek istediğim Graham Bell'in şifresi değil insanların telefonu açtığında birbirlerine merhaba dedikleri..bunu anlatmak istedim arkadaşım..yani mrhabadan geldiğini biliyorum ben diyorum..yanlış anlaşılmasın..benim dediğim doğrudur demiyorum..
|
21-03-2008, 02:19 | #8 |
Girişken Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
hiç merak edip düşünmemiştim. çok ilginç
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
alo, demek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |