|
08-10-2010, 13:21 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
40 gün rapor alan, 4/B'li öğretmenin sözleşmesi fesih edildi
Reklam Alanı
Elif Aybaç Aşık, Sultangazi ilçesi Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu’nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapıyordu. Rahatsızlanınca teşhis için hastane hastane dolaştı. Bazı doktorlar “migren”, bazı doktorlar “orta kulak iltihabı” teşhisi koydu. En sonunda Elif öğretmenin beyninde bir tümör olduğu ortaya çıktı. Teşhis için dolaşılırken, tümor Elif öğretmenin gözüne de sıçradı, kısmi felç geçirdi. Daha sonra tedavisini tamamlayarak “çalışabilir” kâğıdı aldı ve okuluna döndü. Fakat okul yöneticileri ona sözleşmesinin feshedildiğini bildirdi. Çünkü Elif öğretmen tedavi için dolaşırken toplam 40 günlük rapor almıştı, fakat kanuna göre 4B kapsamındaki sözleşmeli çalışanlar, hastalıkları ne olursa olsun, 30 günden fazla rapor alamıyordu. Bu karara karşı istanbul 3. İdare Mahkemesi’ne avukatı tarafından yapılan itiraz ise reddedildi. Elif öğretmen yaşadıklarını şöyle anlattı: “Celal Bayar Üniversitesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldum. KPSS’de sınav sonrası atanamadığım için aynı yıl Yalova’da sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaya başladım. Bir yıl sonra, 2007’nin aralık ayında İstanbul Sultangazi Melahat Öztoprak İlköğretim Okulu’na 4B kapsamında sözleşmeli olarak atandım. 2010 eğitim yılının ikinci döneminde sadece bir hafta okula gidebildim. Rahatsızlığımın teşhisi için çeşitli hastanelere gittim. Farklı farklı teşhisler konuldu. Daha sonra MR çekildi ve tümörü buldular. Tümor gözüme de saldırmış ve o yüzden göz felci geçirdim. Daha sonra tedavi gördüm. Tümor iyi huylu olduğu için iyileştim. Hastaneden ‘Çalışabilir’ raporu da aldım. 30 günden fazla yani 40 gün rapor aldığım için sözleşmem 12 Şubat 2010 tarihi itibariyle feshedildi.” Çok özledim 13 Temmuz’da SGK güvencesi kesilen Işık 25 Temmuz’da evlenmiş. Işık, “İyi ki evlenmişim. Evlendiğim için eşimin Bağkur’undan faydalanıyorum. 28 Temmuz’da tekrar rahatsızlandım. Bir ay hastanede yattım. 20 gün fizik tedavi gördüm, şimdi iyiyim, çalışmamı engelleyecek bir durum yok. Öğrencilerimi çok özledim” diyor. Milliyet
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
18-10-2010, 22:09 | #2 |
Üye
Teşekkürleriniz: 82
3 Mesajına 4 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
kadrolu öğretmenlerde bile yıl içinde 40 günü aşarsa soruşturma yapılıyor diye biliyorum.Ama öğretmenimize üzüldüm çok şükür ki çalışmasına engel bir durum kalmamış.
|
22-10-2010, 23:21 | #3 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
haksızlık..
bende 4/B li bir öğretmenim,benimde 15 gün önce bir spor karşılaşmasında ön çapraz bağlarım koptu ve ameliyat olmam gerekiyor bu 30 gün izin alma gününü geçireceğim için şuan için ameliyat olamıyorum ve yazı bekliyorum 1 haftadır okula araba ile gidip araba ile evime geliyorum (tabi arkadaşlarım tarafımdan) ve maalesef okulda bütün gün oturuyorum biraz üzerine bastığım zaman dizim hemen şişiyor ve ağrıyor,yani ne diyeyim ben o kadar çok doluyum ki çok büyük haksızlık ve saygısızlık yapılıyor bize karşı....
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
4 or bli, alan, edildi, fesih, gün, rapor, sözleşmesi, öğretmenin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|