09-04-2009, 08:35 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
'Bakan Çelik'ten 4/B'li Öğretmenlerle İlgili Çok Önemli Açıklama' başlığı ile kamuoyuna duyurulan 4/B Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusunda başka hiçbir açıklama yapılmadı. 26 Aralık 2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TV24'teki konuşmasında, 2008 yılının en önemli açıklamalarından birini yaptı. Açıklama, sadece MEB'de çalışan 4/B'lilere yönelikti. Bakan Çelik dediğini yapsa, bu diğer kurumlardaki 4/B'li personele de emsal olabilecek bir uygulama olacaktı. Onlar da benzer talepler de bulunabilecekdi. Bakan Çelik'in açıklamasına göre 4/B'li sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilecekti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 1. atama bölgesinde zorunlu hizmet yerlerinde 5 yıl, 2. atama bölgesinde 4 yıl, 3. atama bölgesinde ise 3 yıl görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin, hiçbir değerlendirmeye tabi tutulmadan kadroya alınabileceğini açıklamştı. Bu açıklamaların üzerinden dört aya yakın bir zaman geçti. Bakan Çelik'ten başka herhangi bir açıklama da gelmedi. Esasen Bakanın buna benzer sözlerine alışık olanlar durumu tebessümle karşılıyorlar . "Ek-Ders 10 TL olacak,40 bin güvenlikçi alınacak, 15 bin genç kıza yardımcı ablalık" v.s listeyi uzatmak mümkün. Türkiye'de siyasetçilerin seçim öncesi vaadlerde bulunup seçimden sonra unutmasına alıştık aslında. Genelde de seçimden sonra hep bir bahane öne sürülür. Biz tasarı demiştik, kesin yapacağız demedik ki, araştırdık olmayacak bu iş. Ülkemizin kaynakları sınırlı.... Hadi bizde inandık bu sözlere diyelim, ancak şu bir gerçek ki siyasetçiler insanların tüm yaşamlarını etkileyecek açıklamaları yaparken daha temkinli davranmaları gerekmez mi? Bu noktadan sonra şunu açık yüreklilikle söylemeliyiz Hüseyin Bey Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki misyonunu tamamlamıştır. Kendisini, kurumunu, personelini daha fazla yıpratmadan görevi çalışacak yeni kişilere devretmelidir. Kendisine yaptıkları, yapmaya çalıştıkları ve yap(a)madıkları için teşekkür eder yeni görevlerinde başarılar dileriz.
Etiketler |
4 or b'liler, açıklama, bekliyor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|