08-04-2007, 18:38 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
2006 – 2007 ÖĞRETİM YILI LADİK İLKÖĞRETİM OKULLARI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ETKİNLİKLERİ DERSİ 1. KANAAT DÖNEMİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞIDIR Toplantı Tarihi: 30/09/2006 Toplantı No: 1 Toplantı Yeri: 100. YIL İLKÖĞRETİM OKULU Toplantıya Katılanlar: MEHMET DURAN,VEDAT GÜN,HAKAN BÖCEKÇİ GÜNDEM 1. Açılış ve yoklama 2. 2005 –2006 öğretim yılı Zümre Toplantı Tutanaklarının gözden geçirilmesi 3. Milli Eğitim Kanununun temel amaçlarının değerlendirilmesi. 4. Okulların genel amaçlarının değerlendirilmesi. 5. Beden Eğitimi dersinin özel ve genel amaçları. 6. Metot ve yöntemlerin gözden geçirilmesi. 7. Yeni Müfredat programının ve Spor Etkinlikleri Ders programının aksatılmadan yürütülmesi için alınacak tedbirler. 8. Araç ve gereçlerin gözden geçirilmesi. 9. Sınav sisteminin belirlenmesi. 10. Ölçme ve değerlendirme standartlarının değerlendirilmesi. 11. Ödev konularının tespiti. 12. Derslerin ve konuların özelliklerine göre alınacak tedbirler. 13. Diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği. 14. Dersin özelliğine göre maddelendirilmesi. 15. Atatürk ilke ve inkılâplarının derslerde işlenişinin gözden geçirilmesi. 16. Bir önceki yılın başarı durumlarının görüşülmesi ve değerlendirilmesi. 17. Dilek ve temenniler. MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%">KARAR 1. Zümre Başkanı Mehmet Duran’ “En iyi dilek ve temennilerle toplantıyı açıyorum. Toplantıda eksik arkadaşımızın bulunmadığını görüyorum.” 2. “2005- 2006 öğretim yılı toplantı tutanakları okunarak gözden geçirildi, alınan kararların ve uygulamaların yerinde olduğu görüldü. 3. “ Milli Eğitim Kanununun temel amaçları okunarak yıllık planlara yansıtılmasına karar verildi.” 4 . Atatürk ilke inkılâp ve ilkelerine ve Anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek; 5. “Dersler uygulamalı olarak işlenmelidir.” “ Öğrenciler ilgili gruplara ayrılarak daha faal duruma getirilmelidir.” “ Öğrencileri daha iyi disipline etmek için kontrollü eğitime ağırlık verilmelidir.” “ Okuldaki mevcut malzemelerden azami olarak faydalanılmalıdır.” 6. “Aktif ve uygulamalı metot sayesinde öğrencilerin hareketlilik, beceriklilik, dayanıklılık ve koordinasyon özelliklerinin geliştirilmesi sağlanmalı ayrıca yeni öğretim metotlarının programlardan öğrenilerek derslerde kullanılması kararlaştırıldı ” 7. Beden Eğitimi dersi ve spor etkinlikleri derslerinin yeni programlara göre planlanıp,konuların eksiksiz işlenmeye çalışılmasına,yıllık ve ders planlarının yeni müfredata göre hazırlanıp uygulanmasına karar verildi.” “Planlar okul imkânları, öğrenci seviyesi, yaş ve cins farkı göz önünde bulundurularak hazırlanacak.” “ İl düzeyindeki mevcut imkânlardan azami faydalanma yoluna gidilecektir. Salon, araç, gereç gibi...” “ Okullar arasında koordineli işbirliğine gidilmesine karar verildi’’ 8. “ Ders araç ve gereçlerinin kullanılmasında; özenle korunmasının temini ve tüm öğrencilerin bilinçlendirilmesinde spor başkanları sorumlu tutulmalı, denetimi beden eğitimi öğretmenleri tarafından yapılmalıdır.” 9. “ Aktif uygulamalı metot sayesinde öğrencilerin hareketlilik, beceriklilik, dayanıklılık ve koordinasyon özellikleri göz önüne alınarak bilgi ve kabiliyetleri belirlenerek not verilmelidir.” “ Beden eğitimi dersinde bu düzen üç tane uygulamalı olarak not verelim. Ayrıca sportif etkinliklere katılan öğrencilerin bu davranışları sözlü notu olarak değerlendirilmelidir.” ‘’Ayrıca spor etkinlikleri dersinde notla değerlendirme yapılmayacağı söylendi. Ölçme ve değerlendirme çalışmalarında; öğrenme eksiklerinin saptanması, öğrencilerin ilgi, tutum ve yeteneklerinin belirlenerek gelişiminin izlenmesi amaçlanmaktadır’’ 10. “ Değerlendirmelerde öncelikle öğrencilerimizin derse karşı ilgisi, kılık kıyafeti ve Yetenekleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılmalıdır.” 11. “ Ödev konuları aşağıdaki şekilde tespit edilmiştir.” a)Basketbol un tanımı ve oyun kuralları b)Voleybolun tanımı ve oyun kuralları c)Futbolun tanımı ve oyun kuralları d)Atatürk ve spor e)Bodminton tanımı ve oyun kuralları f)İlk yardım nedir? Nerede, ne zaman ve nasıl yapılır. g)Hentbol un tanımı ve oyun kuralları h)Sporcu beslenmelerinde dikkat edilecek hususlar = st1 ns = :schemas-microsoft-comffice:smarttags" /><st1:metricconverter w:st="on" ProductID="12. “"> 12. “</st1:metricconverter> Konuların özelliklerine göre, örneğin; jimnastik dersinde öğrencileri sıkmamak için çok tekrardan kaçınmalı, öğrencileri zorlamadan yetenekleri ölçüsünde alıştırma yapmaları sağlanmalıdır.” “ Bahçedeki derslerde konu işlendikten sonra yarışma ve kısa karşılamalar yaptırılarak sonraki derslere öğrencilerin streslerini atmış olarak girmeleri sağlanmalıdır.” “ Derslerin başında mutlaka düzen alıştırmaları, bayramlarda görülen yürüyüş eksiklikleri giderilmelidir.” 13. “ Diğer öğretmen arkadaşlardan önemli günlerin anlam ve önemini öğrenerek derslerimizde öğrencilere hatırlatılmalıdır. Ayrıca önemli bayram ve kutlamaların katılımdan hariç derslerde teşvik olarak üstünde önemle durulmalıdır.” “ Okul takımlarına seçilen öğrencilerin ders durumlarını öğretmen arkadaşlardan öğrenerek kayıplarını önleyebiliriz. 14. “ Bizim dersimiz özelliğine göre şöyle değerlendirilebilir: O günkü hava durumu yağışlı veya soğuksa bahçede basketbol dersi zor işlenebilir, mevsimler göz önüne alınarak planlar yapılmalıdır. “ Öğrencilerimizin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. “ Dersler planlanırken önemli gün ve haftalar, bilhassa 19 Mayıs Bayramı göz önünde bulundurulmalıdır.” <st1:metricconverter w:st="on" ProductID="15. “"> 15. “</st1:metricconverter> Yıllık planlar yapılırken 2457–2488–2504 ,2551 nolu tebliğler dergisinin direktifleri doğrultusunda hareket edilmesine karar verildi.” 16. “ Bir önceki öğretim yılında Beden Eğitimi dersindeki başarı %100 dür. Aynı başarının devam etmesini diliyor ve gerekli çabanın gösterileceğine inanıyorum.” 17. İyi dilek ve temennilerle toplantı sona ermiştir. MEHMET DURAN VEDAT GÜN HAKAN BÖCEKÇİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRT. BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRT. BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRT. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
2007, beden, dönem, eğitimi, zümresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|