Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Spor Branşları > Yüzme > Yüzme Eğitim Videoları

Yüzme Eğitim Videoları Yüzme stilleri, yüzme kuralları, Nefes alıp verme, vs.

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Cevapla
 
Seçenekler Arama Değerlendirme Stil
Alt 28-04-2009, 12:35   #1
hardwrestler27
Üye
 
hardwrestler27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eyl 2008
Bulunduğu yer: Siirt
Mesajlar: 74
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
hardwrestler27
Standart

Reklam Alanı
width=680>



width=680>


=s/global/bant.gif>
width=680>


=modultitle vAlign=center align=left width=640>PALETLİ YÜZME
=maintext vAlign=center align=right width=20>

>
width=660 >


>
Monopalet Nedir ?
Tam Türkçe karşılığı ile ’tekpalet’ sporu, malzeme açısından ayrıntılı fakat bir o kadar eğlenceli bir spor dalıdır. Spor, özel olarak fiberglastan imal edilmiş, geniş yüzeyli, tek parça bir palet ile yapılmaktadır. Sporcunun ayakları sabit kalır, yani birbirinden ayrılmaz. Diğer yüzme stillerinden çok farklı olan bu sporun teknik hareketi, bir yunusun suda süzülüşünü andırmaktadır.
Bu süzülüş hareketi, sporun hiç de kolay olmadığını hemen anlatmaktadır. Monopalet için gerekli olan bir diğer ilginç malzeme ise, bu spora özgü şnorkeldir. Plastikten yapılan bu malzeme, üzerinde bulunan yay biçimindeki metale bağlı bir lastik ile sporcunun alnına takılmaktadır. Böylelikle, normal bir şnorkele göre hem önden suyun yaptığı basınç azaltılmış olur, hem de sporcunun istediği gözlüğü takabilmesine olanak sağlanır. Resmi yarışmalarda, şnorkelin ölçülerine aşırı itina gösterilmektedir. Buna göre şnorkelin kalınlığı 19–23 mm arası, yüksekliği ise maksimum 48 cm olmalıdır. Sporcu ve antrenörlerin malzemeler konusundaki şikâyetleri malzemelerin ülkemizde üretilmesi yönünde yoğunlaşmaktadır. İthal malzeme edinmek zorunda kalan kulüp yöneticileri, ’’Bir an önce Türk yatırımcıların bu işe el atması ve mono sporcularına ucuz ve yerli malzeme sağlamalarını bekliyoruz’’ demektedirler.

justify">Monopalet sporu, hem sık hem de düzenli antrenman gerektirmektedir. Antrenmanlarda, antrenörün uyguladığı dril ve setlere özen göstermek gerekir. Paletli yüzme, ilerleme kaydedildiği takdirde gayet kolay ve etkili bir spor dalıdır.
Ülkemizde halen yeterli ilgiyi göremeyen bu spor, yabancı ülkelerde iki tür olarak yapılmaktadır. Havuz ve açık deniz müsabakaları olarak yapılan monopalette; Havuz müsabakaları, su üstü ve su altı olmak üzere iki türde gerçekleştirilmektedir. Su üstü yarışlar 50–100–200–400–800–1500 4x100-4x200m olmak üzere sekiz dalda yapılırken, su altı müsabakaları, 50m nefessiz, 100–400-800m tüplü olmak üzere dört dalda yapılmaktadır. Açık deniz müsabakalarında ise mesafeler daha fazladır. Erkekler için 3-8km, bayanlar için 2-5km şeklindedir. Mesafenin gerektirdiği üzere bu müsabakalar, nehir ve göllerde yapılmaktadır ve suyun soğuk olması, sporcuları dalgıç kıyafeti giymeye zorlamaktadır.
Monopalet Tekniği

Monopalet ile yüzme tekniği basit olduğu kadar akıcı bir şekilde uygulanmalıdır. Yüzücünün iki ayağı bir büyük paletin içindedir ve iki ayak aynı anda vuruş hareketi yapar. Kollar ise harekete aktif olarak katılmadan başın üzerinden öne doğru uzatılır ve burada sabit tutulur. Eller üst üste konarak su ile sürtünme minimuma indirilir. Nefes, başın ön tarafında bulunan bir şnorkel yardımıyla alınır.
Cmas sayfasındaki video
justify">http://www.cmas.org/comspo/nap/Galerie/Video/finswimming.asp
justify">
justify">PALETLİ YÜZME
justify">
justify">
Dünya spor tarihinde paletli yüzme spor olarak <?: PREFIX = ST1 /><ST1:METRICCONVERTER productid="60’" w:st="on">60’</ST1:METRICCONVERTER> lı yıllarda çift palet ile normal yüzme tekniği olarak ortaya çıkmış, daha sonra mono palet ( tek palet) icat edilmiş ve yunus balığın hareketine (deflin) benzer bir stil kullanılmaya başlanmıştır. Yalnız şunu vurgulamak gerekiyor – mono palet bir yüzme aletidir, spor veya yüzme branşı değildir. Günümüzde ise hem mono palet, hem de çift palet müsabakalarda farklı stiller olarak kullanılmaktadır. Bu stiller mono palette, su üstü, dip ve tüplü olarak 3 kategoriye ayrılırken; çift palette serbest yüzme şeklindedir. <?: PREFIX = O />
Su üstü kategorisinde, başın ön kısmından su üzerine uzanan şnorkel kullanılarak yüzülmektedir. Tüple yüzmede, yüzülen mesafelere göre farklı ölçü ve boyutlardaki(1, 4 ve 7 litrelik) tüpler kullanılır ve tüp önde tutularak yüzülür. Dip yarışında, şnorkel veya tüp kullanılmadan nefessiz şekilde yüzülür.
Paletli yüzme sporunda hız, güç ve dayanıklılık en önemli unsurlardır. Bu unsurlar yüzme sporu ile arasındaki farkı oluşturur çünkü paletli yüzme, yüzmeye oranla çok daha hızlı bir spordur. Paletli yüzmede, bu üstün hızından dolayı, denizlerin en hızlı yüzücüsü olan yunuslara benzetilmektedir.
Ülkemizde paletli yüzme sporu seksenli yıllarda ortaya çıkmış, zayıf olmasına rağmen ilk ulusal müsabakalar yapılmıştır. Bu dönemlerde aralıklı olarak birkaç tane uluslar arası yarışa iştirak edilmiştir. 1995 – 2000 yılları arasında Paletli Yüzme sporu ivme kazanmaya başlamış, tanıtılmaya ve popülarite kazanmaya başlanmış, müsabakalara katılan takımlar çoğalmış. 1995 yılında müsabakalara 4–5 takım katılmaktayken, 2000 yılında bu sayı <ST1:METRICCONVERTER productid="20’" w:st="on">20’</ST1:METRICCONVERTER> leri aşmıştır. 1998 yılından bu yana ulusal takımımız her yıl yapılan uluslar arası yarışların (4 müsabaka hariç) hepsine katılmıştır. temsil etmiştir.
__________________
yaşam boyu spor
hardwrestler27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 28-04-2009, 12:37   #2
hardwrestler27
Üye
 
hardwrestler27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eyl 2008
Bulunduğu yer: Siirt
Mesajlar: 74
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
hardwrestler27
Standart

Sualtı Ragbisi Nedir?
justify">Sualtı Ragbisi derinliği 3,5-5 m arası olan bir havuzda içerisinde tuzlu su bulunan bir topla oynanan 3 boyutlu bir spordur. Bir takım 6 aktif, 6 değişim ve 3 rezerv oyuncu olmak üzere 15 kişiden oluşmaktadır.
justify">Her iki takımının kendi alanının uç kısmında ve havuzun dibinde bir adet sepet bulunmaktadır. Oyunun amacı içerisinde tuzlu su bulunan dolayısıyla suda batan ve pas vermeye (1-2 metre) olanak sağlayan topun rakip kaleye atılıp gol yapılmasına dayanmaktadır. Sualtı Ragbisi bir kontak sporu olmasına rağmen oldukça sıkı kuralları bulunmaktadır. Sualtı Ragbisi oyuncuları sualtı terminolojisinde ABC malzemeleri diye isimlendirilen maske, palet ve Snorkel kullanabilirler. Ancak paletler yaralamaya izin vermeyecek şekilde keskin ve sivri uçlardan yoksun olmalıdır. Ülkemizde Sualtı Ragbisinin yaklaşık 10 yılı aşkın bir geçmişi olup bu spora olan ilgi giderek artmaktadır.





TOPSUZ ANTRENMANLAR
Sualtı Ragbisi bir takım oyunu olduğu için bir takım için geliştirilebilecek en iyi taktik takım antrenmanları sırasında ortaya çıkmaktadır. Ancak bir takımın iyi bir taktik üretebilmesi için antrenmanda en az 12-14 sporcunun yer alması gerekir. Sualtı Ragbisi uluslar arası yarışmalar incelendiğinde İskandinav ülkelerin bu sporda oldukça iyi bir konumda oldukları ortaya çıkmaktadır. Bu ülkelerin antrenman yöntemleri incelendiğinde sporcular önce karada temel ısınma hareketleri yaptıktan sonra havuzda ısınma yüzmeleri yapmaktadırlar. Havuzda önce takımın özelliğine bağlı olarak paletsiz, maskesiz 400 – 800 m. serbest yüzme yapılmaktadır. Daha sonra sporcular maske ve paletlerini takmaktadırlar. Maske takmadan önce buğulanma problemini aşmak için sporculara maskelerini havuza girmeden önce şampuanla veya basitçe kendi tükrükleri ile maskelerinin iç yüzeyini silmeleri ve daha sonra yıkamaları önerilmelidir. Maskenin buğu yapması maç veya antrenman sırasında istenmeyen bir durumdur. Maske ve Paletli olarak 200 m serbest yüzme yaptıktan sonra sporculardan 200 m dört dolfin bir nefes olacak şekilde 200 m tekrar yüzmeleri istenir.
Yüzme antrenmanları bittikten sonra sporcular havuzun derin kısmına dağılır ve 20 kere dibe inip çıkmaları istenir. Basınç dengeleyemeyen, nezle olan ve kulaklarında enfeksiyon olan sporculardan bu antrenman yapmamaları istenir. Problemsiz dibe dalan sporcular tekrar havuz kenarına gelir ve havuzun dip cizgilerine paralel sıralanmaları istenir. Sporcular bu antrenmanda Şekil 1 de görüldüğü üzere önce 1 nolu kulvar çizgisine dalar, kulvar çizgisine dokunduktan sonra duvara kadar dipten gider ve tekrar yukarı çıkar, bu kez ikinci kulvar çizgisine dalar, çizgiye dokunur ve dipten duvara kadar giderek yüzeye çıkar. Bu aktivite 5 nolu kulvar çizgisine kadar devam ettirilir.

ŞEKİL 1. Dip Antrenmanı
İkinci dip antrenmanı ise Şekil 2 de gösterilmektedir. Bu kez sporcular havuz kenarında antrenör ise havuzun ortasında durur. Antrenörün işareti ile sporcular dibe iner (antrenörde havuzun ortasından dibe iner), sporcular ve antrenörler karşılıklı dipte yaklaşık 10 saniye beklerler. Antrenörün işareti ile sporcular havuzun ortasına kadar dipten çok hızlı gelirler ve havuzun ortasından bitime kadar yavaşça yüzerler. Karşı duvara ulaşan sporcular yüzeye çıkarlar ve tekrar karşıya kadar yavaşça yüzerler ve bir sonraki aktiviteyi beklerler.
TOPLA YAPILAN ANTRENMANLAR
Takım ikiye ayrılır bir grup bir kenarda diğer grup öteki kenarda durur. Bir sporcu topu alarak karşıdaki kaleye gider ve topu potaya atar. Top potaya girdikten sonra karşıdaki oyunculardan birisi topu alarak bu kez karşı kaleye topu getirir ve atar. Ve tekrar bir oyuncu dalar, topu alır ve karşı kaleye götürür. Antrenör sporculardan bu aktiviteyi olabildiğince hızlı yapmasını ister.
Takım bu kez ikişerli gruplara ayrılır. İkişerli gruplar eşit şekilde havuzun kenarlarında dururlar. Yukarıdaki aktiviteyi bu kez sporcular ikişerli gruplar halinde paslaşarak giderler. Olabildiğince çok sayıda ve hızlı pas atarak oyuncuların karşı kaleye gitmeleri istenir.
Takım beyaz ve mavi olmak üzere ikiye bölünür. Ve top kapmaca oynanır. Topu kapan takım arkadaşları arasında pas yapar. Antrenör sporculardan paslaşmayı olabildiğince suda yapmasını ister.

ŞEKİL 2. Dip Antrenmanı



ŞEKİL 3. Dip Antrenmanı
Şekil 3 te gösterilen dip antrenmanında ise sporcular önce dibe dalarlar bir nolu kulvar çizgisinden yüzeye çıkıp tekrar kenara kadar yüzerler ve daha sonra ikinci, üçüncü kulvarlara dalarak aynı aktiviteyi tekrar ederler.
Yine bir başka aktivite de sporcular 3 kulvar çizgisine dalarak sırtını yaslar ve ayaklarıyla yukarıya doğru 10 tane palet vurduktan sonra tekrar havuz kenarına dogru dipten yüzerek gelirler. Bu aktivite özellikle kalecilerin oyuna katıldıktan sonra ani bir atak sonucunda kaleye geri dönme yetilerini geliştirir.
TAKTİK ANTRENMANLARI



Sporcular havuz kenarında hep birlikte takımın ve sporcuların kapasitesine bağlı olarak dipten hızlı yüzme antrenmanı yaparlar.
Sualtı Ragbisi takımı 6 aktif ve 5 yedek oyuncu olmak üzere 11 sporcudan oluşmaktadır. Kale, defans ve forvet ise sualtı ragbisi mevkileridir. 11 sporcunun 3 tanesi kale, 4 defans ve 4 forvet olmak üzere ayrılabilir. Suda her zaman 2 kaleci (bir yedekte), 2 defans (2 yedekte) ve 2 forvet (2 yedekte) bulunur.
Kaleci Antrenmanları
Kalecilerin üçüde suda olur. Antrenörün işareti ile kalecilerden birisi dalar ve sırtını kaleye “kapak” yapar. Suda sadece 10 saniye kalır. 10 saniye dolmadan diğer kaleci dalarak kaleyi açmadan birbirlerine sarılarak kaleci değişimi yaparlar. 10 saniye sonra diğer kaleci iner ve bu şekilde 15 dakika devam edilir.
15 dakika sonra antrenör kalecilere 3 dakika dinlenme izni verir. Dinlenme sonrası yine aynı aktivite yapılacaktır. Ancak bu kez iki tane de forvet oyuncusu özellikle kalecilerin değişim anlarında kaleye saldıracak ve gol atmaya çalışacaklardır. Forvet oyuncuları antrenmanın başlangıcında teker teker saldırırlar ve daha sonra iki forvet aynı anda saldırır. Bu antrenman özellikle kaleci değişimlerini geliştirmektedir.
Defans – Forvet Antrenmanları
Defans oyuncusunun görevi kale önünü korumak kale ve atak oyuncusu arasında bir tampon görevi üstlenmektir. Yukarıda sözü edilen kaleci antrenmanından sonra bu kez kalenin hemen önüne birde defans yerleştirilir. Diğer defans oyuncuları da yukarıda değişimi bekler. Böylelikle forvet oyuncular defanssız kaleye kolaylıkla atabildikleri golleri bu kez o kadarda kolay atamayacaklardır. Hatta eger defans ve kaleciler söylenilenleri çok iyi yaparlarsa gol o kadar da kolay olmayacaktır. Bu antrenmanda tek kalede tüm sporcular çalışmış olacaktır. Kaleciler sürekli kaleyi kapatmaya çalışırken, defans oyuncuları kale önünü korurlar, forvetler ise gol atma çabası içerisindedirler.
Bu antrenmanda önemli bir nokta olarak, kesinlikle kaleci ve defans değişimi aynı anda olmamalıdır. Aynı anda değişim muhtemel bir golle sonuçlanacaktır.
OYUNCULARIN POZİSYONLARI (Nilsen ve Arkadaşları, 2007)
Takım defans yaparken Kalecinin Pozisyonu
Takım defans yaparken kalecinin temel görevi kaleyi korumaktır. Eğer sadece bir rakip oyuncu atakta bulunuyorsa kaleci kalenin hemen önüne oturarak ayakları ve elleri ile rakip oyuncunun kaleye yaklaşmasını engeller. Ancak birden fazla rakip oyuncu saldırıyorsa kaleci doğrudan kaleyi sırtıyla bir kapak gibi kapatır ve bir defans oyuncusu da kaleye rakip oyuncunun yaklaşmasını engeller.
Takım Hücum Yaparken Kalecinin Pozisyonu
Kalecinin takımı ataktaysa kaleci kalesinin bir önünde ve yüzeyde bekler. Olası bir ani saldırıyı kesmeye çalışır. Doğrudan kale önüne inerek kaleyi korur. Kaleciler takımlarının atakları sırasında yüzeyde beklemelerinden ötürü ani bir atakta uzun süre dipte kalarak takımlarını rahatlatmaları gereklidir.
Takım Defans Yaparken kanat oyuncularının pozisyonu
Takım defans yaparken Nilsen ve arkadaşları (2007) kanat oyuncularından birisinin aşağıdaki kapağa yardım etmesini önerirler. Ancak çoğu maçlarda takımda iki kaleci yer aldığı için bu taktik her takımca uygulanmaz.
Takım Hücum Yaparken Kanat Oyuncularının Pozisyonu
Saldırı anında kanat oyuncuları aşağıdaki forvetlerin görevini yaparlar.
Takım Defans Yaparken defans oyuncularının pozisyonu
Takım defans yaparken defans oyuncusunun en önemli görevi kale ve hücum oyuncusu arasındaki bölgede bir tampon bölge oluşturup hucüm oyuncularının bu bölgeye girmemesini sağlamak ve kaleyi korumaktır. Diğer defans oyuncusu ise yüzeyde bekler ve aşağıdaki defans oyuncusu ile sürekli değişirler.
Takım Hücum Yaparken Defans Oyuncularının Pozisyonu
Takım hücum yaparken defans oyuncuları da hücuma destek verirler. Hücumda defans oyuncusunun yapacağı en önemli şey aldığı topu en sağlam pozisyondaki takım arkadaşına, mümkünse forvete, vermektir. Takımın oyun anında çaldığı bir top doğrudan defans oyuncusuna verilir ve defans oyuncusu/ları oyunu karşı rakip sahaya götürür ve orda dinlenerek dalan forvet oyuncusuna verir. Defans oyuncuları bu görevi yaparken sürekli değişmelidirler.
Rakip Takımın Topu Çalması Anında Defans Oyuncularının Görevi
Bu sualtı ragbi maçlarındaki en kritik anlardır. Topun defans oyuncusundayken kaptırılması en önemli hatalardan birisidir. Bu durumda yüzeyde bekleyen defans oyuncusunun oyunu çok iyi okuması gerekmektedir. Yüzeydeki defans oyuncusu kendi kalesi ve topu kapan rakip oyuncu arasına girerek rakip oyuncunun muhtemel bir gol girişimini engeller. Ancak kesinlikle rakip oyuncuya çok yaklaşılmaması gerekir. Çünkü olası bir diğer oyuncuya pas atılması dipteki defans oyuncusunu çaresiz bırakır ve bu durum muhtemelen golle sonuçlanır. Böyle bir durumda defans oyuncularının çok iyi ritim yakalamaları gerekmektedir. Topu kaptıran defans oyuncusu kendisini iyi hissetmiyorsa, yorgunsa “acilen” değişime gitmeli, değişim olayının 6 sn içerisinde gerçekleşmesi gerekmektedir. Çıkan defans oyuncusu oyuna girer, girmez dipteki defans oyuncusunun yanına giderek onun yüzeye çıkıp nefes almasını sağlamalıdır. Bu yöntem kullanılarak takımın tam bir savunmaya dönmesi için gerekli süre sağlanmış olur.
Takım Defans Yaparken forvet oyuncularının pozisyonu
Forvet oyuncularının takımı defans yaparken temel ve en önemli görevleri topu kapmaktır. Top kapma olayının oyun sahasının orta kısmında yapılması gerekir. Forvet oyuncuları topu kaptırdıkları anda veya karşı takım topa sahipken toplu rakip takım oyuncularını sürekli rahatsız etmelidirler. Forvet oyuncularının bir diğer önemli görevleri ise muhtemel pas alacak oyunculara yakın bir pozisyonda durarak o oyuncuların oyundan düşmesini sağlamak olmalıdır. Toplu rakip oyuncu pas verme girişiminde bulunduğu anlaşılır anlaşılmaz çok hızlı ve atik davranarak pas atılan topu kapmaya çalışılır. Bu yeti için forvet oyuncusunun çok hızlı olması, oyunu çok iyi okuması ve çok pratik yapması gereklidir. Bunu yapmak çok zor olsa da oldukça etkili bir taktikdir.
Takım Hücum Yaparken forvet oyuncularının pozisyonu
Forvetler oyunda serbest pozisyondadırlar. Sürekli takım arkadaşlarında pas alırlar ve uygun bir yere yönelmek için takım arkadaşlarına pas verirler. Defans oyuncuları ile oldukça paslaşarak gol için uygun bölgelere yönelirler. Gol için uygun bir durum ortaya çıktığında orda olurlar. Bu taktiğe göre takım oyuncuları rakip kale etrafında kalabalıklaşırlar. Ancak unutulmaması gerekn nokta rakip kale de ne kadar çok aynı takım oyuncusu yer alırsa takım defansı bir o kadar güçsüz durumdadır demektir.
Y.Doç.Dr.LeventÇAVAŞ-Dr.BulentÇAVAŞtarafından hazirlanmistir.
__________________
yaşam boyu spor
hardwrestler27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-04-2009, 12:38   #3
hardwrestler27
Üye
 
hardwrestler27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eyl 2008
Bulunduğu yer: Siirt
Mesajlar: 74
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
hardwrestler27
Standart

Sualtı Hokeyi Nedir ?
Sualtı hokeyi, Southsea Sub-Agua isimli kulübe üye olan Alan Blake adlı İngiliz dalgıç tarafından 1954 yılında keşfedilmiş. Blake, kış aylarında dalış gerçekleştiremedikleri için bu oyunu geliştirmiş. Sonra uluslararası bir oyun olarak ilk defa Kanada, Güney Afrika, Avustralya, Hollanda ve Yeni Zelanda’da oynanmaya başlanmış. Zaman içerisinde gelişmiş ve bugün dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmaya başlanmıştır. Zamanla bu sporu yapan ülkeler arasına Fransa, Slovenya , İngiltere, İtalya, Amerika ve Türkiye gibi ülkeler katılmıştır. Ülkemiz 2000 yılında yapılan Türkiye Şampiyonasında seçilen Milli Takımla ilk yurtdışı müsabakasına Avusturalya ’da katılmış ve her geçen sene daha iyiye giderek 2007 yılında İtalya’nın Bari kentinde düzenlenen Underwater Games World Championship’e (Dünya Sualtı Oyunları) katılan milli takımlarımız önlenemeyen yükselişini sürdürerek bayan ve baylarda dünya ikincisi olmuştur. Aynı Şampiyonada, Sualtı Sporlarında ilk kez bir Türk hakem de görev yapmıştır. TSSF Genel Sekreteri ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Aydın, Dünya Şampiyonasında görev alarak Uluslararası ilk Türk Hakemimiz olmuştur.

Sualtı Hokeyi Nasıl Oynanır ?
justify">Sualtı hokeyi palet, maske, şnorkel, eldiven gibi temel ekipmanı giymiş 6’şar kişiden oluşan iki takım oyuncuları arasında ve yüzme havuzu dibinde oynanan bir spordur. Oyunun amacı havuz dibinde bir sualtı hokey sopası yardımıyla kurşun üzerine kauçuk kaplamadan üretilen pak dediğimiz topun sürülerek ve paslaşarak karşı takımın kalesine gol atmaktır. Dört oyuncu her an oyuna girecek şekilde yedekte bekler. Oyuncu değişimi sınırsız ve serbesttir. Çok yorucu ve oldukça efor harcanması gereken bir spor olduğu için sürekli oyuncu değişikliği yapılır. Hokey sopasını tutmayan serbest elin, kural dışı kullanılması, pak’ı elle veya sopayı yanlış bir şekilde kullanarak ilerletme, rakip oyuncuya kasıtlı yapılan engelleme, çarpma ve önünü kesme, yedek veya cezalı oyuncunun kural dışı havuza girmesi (rakibin üzerine doğru atlama, balıklama atlama) gibi durumlar ise faul sayılır. Bunlar kasıtlı ve çok şiddetli olursa 2 veya 5 dakika oyundan uzaklaştırma cezası verilir.
__________________
yaşam boyu spor
hardwrestler27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-04-2009, 12:42   #4
hardwrestler27
Üye
 
hardwrestler27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eyl 2008
Bulunduğu yer: Siirt
Mesajlar: 74
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
hardwrestler27
Standart



bu branşlarla ilgilenmek isteyen arkadaşlar su altı sporları federasyonu ile irtibata geçebilirler. 6 sene sualtı sporlarıyaptım inanılmaz güzel tavsiye edrim çok seveceksiniz istanbulda ve yurdun çok yerindesualtı sporları ile ilgilenen klüp var
__________________
yaşam boyu spor
hardwrestler27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
hokeyi, palet, paletli, ragbisi, sualtı, yüzmemono


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sualtı Hokeyi Nasıl Oynanır ? proksi Su Sporları 3 09-08-2016 17:20
Sualtı Rugby Nasıl Oynanır ? burçak Yüzme 2 20-03-2009 13:58
Sualtı Ragbisi Nedir? hat64 Su Sporları 0 07-11-2008 23:54
SUALTI HOKEYİ-Sualtı Hokeyi Nedir ? hat64 Su Sporları 0 07-11-2008 23:52
Sualtı Sporlarında İlkler webmaster Su Sporları 1 29-01-2008 00:24

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2024, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122